Annons
Annons

Ledarskapsutbildning måste uppvärderas

19 februari 2009, 00:00
Det här innehållet kommer från vår tidigare hemsida och kan därför se annorlunda ut.

Efter att ha arbetat på förbundet i några månader har Åsa Palmqvist, ombudsman för chefsfrågor på förbundskansliet, kommit in i arbetet.Efter att ha arbetat på förbundet i några månader har Åsa Palmqvist, ombudsman för chefsfrågor på förbundskansliet, kommit in i arbetet.

Efter att ha arbetat på förbundet i några månader har Åsa Palmqvist, ombudsman för chefsfrågor på förbundskansliet, kommit in i arbetet.

Nyligen höll hon och Per Åke Hammarnäs, ordförande i förbundsområde Västra Götaland, i ett möte som samlade ordförandena för de fyra chefssektionerna, Polisförbundets representanter för polisens chefs- och ledarcenter samt de politiskt ansvariga för ledarskapsfrågor i förbundsstyrelsen.

En viktig fråga på dagordningen var ledarskapsutbildningarna på direkt, indirekt och strategisk nivå.

– Deltagarna på mötet är positiva till ledarskapsutbildningen, säger Åsa Palmqvist. Men ett problem som framkom var att många arbetsledare som går utbildningarna har svårt att ta sig den tid för studier som är avsett. En arbetsledare som ansvarar för någon typ av enhet kan ha problem att frigöra sig till exempel en dag i veckan. Det beror ofta på att det inte finns någon ersättare eller att man blir hastigt inringd till möten av olika slag. Utbildningen måste värderas lika högt som annat arbete som arbetsledarna utför.

Något som också framkom var ett behov av funktionsutbildningar där man fokuserar på det praktiska innehållet i de funktioner man har och inte bara på ledarskapet generellt. I vissa fall saknade mötesdeltagarna också arbetsrätt och arbetsmiljö i utbildningar, enligt Åsa Palmqvist.

Ämnen i artikeln

Dela artikel:

Facebook
Twitter
E-post
Annons
Annons

Är du intresserad av ett nyhetsbrev från Polistidningen?

The quick, brown fox jumps over a lazy dog. DJs flock by when MTV ax quiz prog. Junk MTV quiz graced by fox whelps. Bawds jog, flick quartz, vex nymphs. Waltz, bad nymph.

Andra läser
Mest läst