Annons

Annons

”Poliser tillför värdefull kompetens”

19 augusti 2009, 00:00
Det här innehållet kommer från vår tidigare hemsida och kan därför se annorlunda ut.

Det går inte att skilja ut yrken som inte ska få sitta i olika politiska organ. Det säger Jan Turvall som är expert på kommunalrätt vid Statsvetenskapliga institutionen på Göteborgs universitet, angående det aktuella ärendet med poliser som inte får sitta i socialnämnder.Det går inte att skilja ut yrken som inte ska få sitta i olika politiska organ. Det säger Jan Turvall som är expert på kommunalrätt vid Statsvetenskapliga institutionen på Göteborgs universitet, angående det aktuella ärendet med poliser som inte får sitta i socialnämnder.

Lektor Jan Turvall ställer sig mycket frågande till polismyndighetens och Arbetsgivarverkets inställning att poliser inte bör få sitta i socialnämnder.

– Det finns ingenting i lagstiftningen som säger att någon yrkesgrupp inte ska få sitta i fullmäktige eller vissa nämnder. Däremot är det klart att en polis kan hamna i en situation där han eller hon kan vara jävig. Men det kan hända för vilken yrkesgrupp som helst, och då är det bara att man inte deltar i just det beslutet.

Jan Turvall tycker tvärtom att det är viktigt att poliser sitter just i socialnämnder.

– Det är bara värdefullt att olika grupper deltar i det politiska arbetet. Och när det gäller poliser så har de ju specialkunskaper i sociala frågor och tillför värdefull kompetens när de sitter i en socialnämnd.

Ämnen i artikeln

Dela artikel:

Facebook
Twitter
E-post
Annons

Annons

Är du intresserad av ett nyhetsbrev från Polistidningen?

The quick, brown fox jumps over a lazy dog. DJs flock by when MTV ax quiz prog. Junk MTV quiz graced by fox whelps. Bawds jog, flick quartz, vex nymphs. Waltz, bad nymph.

Andra läser
Mest läst