Annons
Annons

Olika syn på fackets roll vid mobbning

16 februari 2011, 00:00
Det här innehållet kommer från vår tidigare hemsida och kan därför se annorlunda ut.

Vikten av upprättelse. Det var en av de saker som arbetsmarknadsminister Hillevi Engström (M) tog upp vid ett seminarium om kränkande särbehandling i arbetslivet nyligen.Vikten av upprättelse. Det var en av de saker som arbetsmarknadsminister Hillevi Engström (M) tog upp vid ett seminarium om kränkande särbehandling i arbetslivet nyligen.

Seminariet inleddes av Maciej Zaremba, som skrivit en uppmärksammad artikelserie i DN om mobbning. Han påpekade att lagen mot kränkande särbehandling aldrig använts, fastän det gått 18 år sedan den infördes.

I maj redovisas en utredning om sanktioner vid arbetsmiljöbrott och Hillevi Engström öppnar för att de sanktionerna kanske kan tillämpas på kränkande särbehandling. Det är dock inte lagstiftningen som brister, anser hon. Ytterst är det individens ansvar, att exempelvis som kollega ha civilkurage att slå larm. Hillevi Engström anser att det är viktigt att fack och skyddsombud vågar ta ställning. Enligt Zaremba är det svårt för facket, som sitter på dubbla stolar.
– Man kan inte förvänta sig att facket ska kunna hantera det här, sade han.

Ämnen i artikeln

Dela artikel:

Facebook
Twitter
E-post
Annons
Annons

Är du intresserad av ett nyhetsbrev från Polistidningen?

The quick, brown fox jumps over a lazy dog. DJs flock by when MTV ax quiz prog. Junk MTV quiz graced by fox whelps. Bawds jog, flick quartz, vex nymphs. Waltz, bad nymph.

Andra läser
Mest läst