”Lönepolitiken är orättvis”

Publicerad 2011-09-08

Insänt Polisförbundet och RPS driver sedan lång tid tillbaka en lönepolitik som till viss del bygger på någon form av prestationslön. De som är duktiga och syns ska premieras med ett påslag på lönen. Kallas även för ”I-lön”.

Hur i hela friden kommer det sig då att RPS och Polisförbundet lönemässigt tycks gynna de myndigheter/medarbetare som ALLTID är sämst i klassen vid alla så kallade resultatdialoger?

Där stapeljägarna redovisar uppklarningsprocent, antal ärenden som går till åtal, lagföring och allt vad som går att mäta och visa i diagramform in absurdum om man bara vill.
Konstigt nog så är det de myndigheterna som alltid är i botten vid dessa tillfällen som lönemässigt alltid är i toppen.

Ta fram en riktig löneanalys värd namnet och svara upp på kraven från de poliser som inte jobbar i trestadskonstellationen: Stockholm, Göteborg och Malmö.
Om jag inte är helt felunderrättad så skedde det utjämningar lönemässigt i Skåne och Västra Götaland när det skedde omorganisationer/sammanslagningar mellan de myndigheter som då var aktuella.

Det ställs även krav i motionsfloden till Polisförbundets representantskap och så vidare från piketpoliser och hundförare om lika lön över hela Sverige. Fram för EN myndighet och lika lön/rättvisare lön för polisarbete var det än bedrivs i vårt avlånga land. De osakliga löneskillnaderna måste bort.  

Kjell Borgström
utredare av miljö/arbetsmiljöbrott mm.
Men även verksam som huvudskyddsombud i Hallands län.