Annons

Annons

Det här innehållet kommer från vår tidigare hemsida och kan därför se annorlunda ut.

Tänk efter före! Det är Britt Hermanssons viktigaste råd som försäkringsansvarig i Polisförbundet i Västra Götaland. Med 30 års erfarenhet som polis, varav 15 som fackligt aktiv, vet hon vad hon pratar om.
Tänk efter före! Det är Britt Hermanssons viktigaste råd som försäkringsansvarig i Polisförbundet i Västra Götaland. Med 30 års erfarenhet som polis, varav 15 som fackligt aktiv, vet hon vad hon pratar om.

britt hermansson

Ålder: 50 år
Bor: Utanför Göteborg
Jobbar som: Facklig på heltid sedan 2009, annars kommissarie i polisområde Storgöteborg.
Fackligt uppdrag: Försäkringsansvarig, kommunikationsansvarig samt sekreterare i förbundsområdesstyrelsen.

Vad gör du som försäkringsansvarig?
– Jag informerar och servar medlemmar och förtroendevalda i vårt förbundsområde om de försäkringar vi har. Ibland går jag ut med information i Facknytt, som när det blev ett nytt försäkringsavtal i våras eller när det är andra nyheter. Sedan är det administration också, det är många viktiga och känsliga handlingar vi har ansvar för. Vissa saker kan vara jobbiga, som när det handlar om dödsfall. Som polis har jag förstås vana att hantera sådant, men det kan ändå vara tungt. Samtidigt får jag energi av all feed back jag får. Det här uppdraget ger en kontakt med kollegorna utöver den vanliga, och det är positivt.

 

förbundsområde västra götaland

Antal medlemmar:
Omkring 3123.
Förtroendevalda:
Nio i styrelsen. Drygt 100 förtroendevalda totalt i förbundsområdet.
Ordförande:
Per-Åke Hammarnäs

Hur viktigt är det för poliser att ha bra försäkringsskydd?

– Det är fruktansvärt viktigt! Det här yrket är så utsatt, så alla poliser måste  vara rätt försäkrade. Det gäller förresten inte bara de själva, utan även deras familjer som kan få ett riktigt bra skydd som medförsäkrade. Jag har tyvärr varit med om att kollegor som har dött inte har haft någon livförsäkring och att familjen sedan varit tvungen att sälja huset. Dessutom har jag egen erfarenhet av att ha blivit skadad i tjänsten, jag har en nackskada efter en bilolycka. Så jag vet att det faktiskt har stor betydelse.

– Arbetsmiljön är så klart det viktigaste för poliserna i vardagen, att den är bra och säker. Men om något ändå händer så är försäkringarna så oerhört viktiga. Det är som hand i handske – försäkringen ska täcka upp när något ändå händer och komplettera – de passar väldigt bra ihop.
Tycker du att de flesta poliser har bra koll på sina försäkringar?
– Nej. Jag har en känsla av att många, inte bara poliser, inte vet vilket försäkringsskydd de har. Därför är det viktigt att vi som har ansvar för försäkringarna har möjlighet att vara ute och informera med jämna mellanrum. Det är alltid någon som får en aha-upplevelse. Jag brukar säga att vi aldrig kan veta vad som händer på väg hem från jobbet – det gäller att tänka efter före.

Vilket är ditt viktigaste råd när det gäller försäkringar?

– Att man ska titta på hur man lever i dag. Och sedan föreställa sig hur det skulle bli om det värsta skulle inträffa – att din partner eller du själv dör. Skulle du kunna leva kvar som nu, eller vara tvungen att sälja huset till exempel? Det är mitt viktigaste råd, för när det väl händer är det för sent att börja tänka på försäkringen. Det är när livet flyter på som man måste sätta sig ner och gå igenom de här sakerna, trots att det kan vara jobbigt och man helst inte vill tänka på det.

– Ett annat råd är att titta över försäkringsskyddet i stort där hemma. Det är inte fel att ringa till flera bolag, jämföra och diskutera villkor. I bland kan det faktiskt ge lägre premier!

Ämnen i artikeln

Dela artikel:

Facebook
Twitter
E-post
Annons

Annons

Är du intresserad av ett nyhetsbrev från Polistidningen?

The quick, brown fox jumps over a lazy dog. DJs flock by when MTV ax quiz prog. Junk MTV quiz graced by fox whelps. Bawds jog, flick quartz, vex nymphs. Waltz, bad nymph.

Andra läser