ANNONS:

ANNONS:

 
 

Det här är förstasidan på Polistidningen nummer 6. Den delas ut i december till dig som är medlem eller prenumerant.
Om du inte fått tidningen, kontakta Polisförbundet: medlemsservice (at) polisforbundet (punkt) se

Skatteverket meddelar att de just nu inte prioriterar att skicka ut Polistidningen till medlemmar med skyddade personuppgifter. Tidningen skickas ut i mån av tid, pga corona.

Läs mer om Polistidningen här.

 
 
 
 

 
 

Arkiv

Värmande stöd till kollegor

Publicerad 2012-02-08

Aktuellt För poliserna i Kiruna blev kylan, med ner till 35 minusgrader, en bister upplevelse. De flesta har nämligen inte tillräckligt varma kängor. Det här fick poliser i andra delar av landet att starta en insamling för att köpa in yllesockor till kollegorna i Norrbotten.

Trots att poliserna i Norrbotten arbetar i den kallaste delen av landet blir de inte försedda med vinterkängor av arbetsgivaren. I stället får de möjlighet att välja mellan olika modeller av en ”allroundsko” i läderimitation, berättar Therese Forslund som är polisassistent i Kiruna.

– De funkar väl bra på sommaren, men de är inte framtagna för vårt vinterklimat med kyla, snö och utomhusarbete. Sulan blir glashal och själva skorna blir hårda och kalla av kylan, säger hon.

Therese Forslund berättar att frågan om vinterkängor har varit aktuell för Kirunapoliserna i flera år, men att de hittills inte fått någon direkt förståelse från myndighetsledningen. Däremot har den närmaste chefen uppmanat poliserna att skriva tillbudsanmälningar om sina frusna fötter.

– Men jag anser inte att vi ska behöva skriva tillbudsanmälningar för att få en bra utrustning för att sköta vårt jobb. Det borde vara en självklarhet!

Johan Svanestrand. Foto: Eva Schoultz

När Johan Svanestrand, polisassistent på Södermalm i Stockholm, fick höra talas om hur kollegorna i Norrbotten frös så drog han igång en insamling för att köpa in ullstrumpor. På ett och ett halvt dygn hade insamlingen spritts via Facebook och dragit in ungefär 4500 kronor. Pengar som räcker mer än väl till strumpor till poliserna i Norrbotten.

– Jag är överväldigad av att det gick så snabbt och enkelt att samla in så mycket pengar. För mig är det här ett fint exempel på kåranda, ett ord som annars ofta har en negativ klang. Här handlar det i stället om att poliser över hela landet visar omtanke och ställer upp och hjälper sina kollegor, säger Johan Svanestrand.

En orsak till att insamlingen fick så snabb spridning kan vara att Johan Svanestrand redan hade ett väl upparbetat kontaktnät bland poliser på Facebook efter höstens aktion för högre löner – ”No more peanuts” – som också spreds via sociala medier.