Annons
Annons

Producera mera när vi blev flera?

Det här innehållet kommer från vår tidigare hemsida och kan därför se annorlunda ut.

Det hela började med att Riksrevisionen granskade rättskedjan och kom fram till flera logiska slutsatser varför svensk polis och rättsväsendet inte producerar mer trots ökade resurser.

Det hela började med att Riksrevisionen granskade rättskedjan och kom fram till flera logiska slutsatser varför svensk polis och rättsväsendet inte producerar mer trots ökade resurser.

”Jag menar också att man både på kort och lång sikt gjorde fel när man minskade andelen administrativ personal”

Efter denna granskning så klev Leif GW in på arenan och saluförde Riksrevisionens resultat, därefter var drevet igång med allt mer högröstade chefer som drev devisen: ”Nu ska produktionen öka …”
Personligen håller jag med om att ökade resurser bör leda till ökad produktion under förutsättning att man satsar dessa resurser på rätt plats.

Jag påstår att de allra flesta polismyndigheter inte utökat resurserna nämnvärt på vad vi borde enas om är egentlig polisverksamhet, nämligen ordningspolistjänst och utredningsverksamhet.
Jag menar också att man både på kort och lång sikt gjorde fel när man minskade andelen administrativ personal som fanns som stöd till den egentliga polisverksamheten.

Hur ökar man produktionen?

  1. Hyr in utomstående konsulter för systemanalys i syfte att få igång en fungerande produktionskedja. Polismyndigheternas egna ”navelskåderi” är inte tillförlitligt!
  2. Satsa de pengar som blir lediga vid myndighetssammanslagningarna på den egentliga polisverksamheten.
  3. Tillåt den enskilde polisen och mellancheferna att arbeta självständigt.
  4. Utveckla/planera kompetens och personalförsörjningen i förhållande till kärnverksamheten

Slutligen så undrar jag om det finns ett samband mellan vår hierarki-lönesättning-nya grupper av civilanställda akademiker och vår önskan om att få bli högskoleutbildade med en bättre lön?

Christer Ekbäck
Kriminalinspektör i Lycksele

Ämnen i artikeln

Detta är en insändare. Åsikterna är skribentens egna.

Dela artikel:

Facebook
Twitter
E-post

Är du intresserad av ett nyhetsbrev från Polistidningen?

The quick, brown fox jumps over a lazy dog. DJs flock by when MTV ax quiz prog. Junk MTV quiz graced by fox whelps. Bawds jog, flick quartz, vex nymphs. Waltz, bad nymph.

Andra läser
Mest läst