ANNONS;

ANNONS:

 
 


Så här ser Polistidningen nummer 5 ut. Den delas ut runt den 18 oktober till dig som är medlem eller prenumerant.
Om du inte fått tidningen, trots att du är medlem, kontakta Polisförbundets medlemsservice: medlemsservice (at) polisforbundet (punkt) se

Läs mer om Polistidningen här.

 
 

Ordförandeord

Vi måste skydda den som skyddar! 

Lena Nitz, ordförande

 
 

 

NYA ARTIKLAR

 

Arkiv

Facebookkommentarer
diarieförs sällan

Publicerad 2013-01-09

Aktuellt Inlägg på polisens konton på sociala medier är allmänna handlingar, men Stockholmspolisen diarieför sällan det som postats på Facebook och Twitter.

får blocka

”En person som upprepat missbrukar och skriver inlägg/kommentarer med enda syftet att förstöra kan block­eras. Det är viktigt att det dokumenteras och att handlingarna sparas och diarieförs enligt gängse rutiner.”

Saxat ur Stockholmspolisens hanteringsregler för sociala medier

–  Vi har tagit ett särskilt gallringsbeslut om detta, enligt RPS riktlinjer, berättar Karin Holmertz, som är Stockholmspolisens samordnare för sociala medier.

Ungefär 200 personer runt om i Stockholms län jobbar med att administrera polismyndighetens cirka 60 officiella konton i sociala medier.

Vill någon ta del av vad som lagts ut hänvisar polisen till respektive Facebooksida eller Twitterflöde, där allt finns i datumordning.

Vissa saker diarieförs ändå, till exempel kommentarer av vikt som tagits bort, plus efterfrågade tips och synpunkter.

Polistwittrare ansvarar inte för vad andra twittrar, framhåller Karin Holmertz. För om samtliga frågor och synpunkter som riktades till polisen skulle sparas och diarieföras skulle situationen bli ohanterlig.

På Facebook har polisen däremot skyldighet att hålla koll på kommentarerna från allmänheten, så att de håller sig inom ramarna när det gäller till exempel förtal och hets mot folkgrupp.
– Man ska kolla sidorna allra minst fyra gånger på vardagar och två gånger på helgdagar. På nätterna hjälper även växeln till att rensa kommentarer, säger Karin Holmertz.