ANNONS;

ANNONS:

 
 


Polistidningen nummer 4 delas ut runt den 6 september. Nästa nummer kommer omkring 18 oktober. Om du inte fått tidningen, trots att du är medlem, kontakta Polisförbundets medlemsservice: medlemsservice (at) polisforbundet (punkt) se

Läs mer om Polistidningen här.

 
 

Ordförandeord

Urholkningen av polisrollen måste stoppas

Lena Nitz, ordförande

 
 

 
 

Arkiv

Från Sörentorp till Södertörn

Publicerad 2013-11-27

Aktuellt Rikspolischef Bengt Svenson har nu bestämt att Södertörns högskola ska ta över grundutbildningen av poliser i Stockholmstrakten.

Även Uppsala universitet och Mälardalens högskola har varit med och tävlat om uppdraget.
–Vi har valt Södertörns högskola eftersom de har presenterat den bästa helhetslösningen för polisprogrammet och kan därigenom skapa mest mervärde till polisen, säger Doris Högne Rydheim, rektor vid Polishögskolan till polisen.se.

Södertörns högskola kommer att stå för ämneslärarna i bland annat kriminologi och juridik, medan polisen kommer att vara med och rekrytera polislärare, på samma vis som till polisutbildningarna i Umeå och Växjö.

Polisprogrammet kommer successivt att flyttas från Polishögskolan i Solna, som får en mer renodlad roll som beställare och utvärderare av polisutbildningen.

– För oss handlar det framförallt om att bli jätteduktiga beställare. Nivån på utbildningarna ska vara likvärdig i hela landet. Vi träffar Högskoleverket för att lära oss, även om vi naturligtvis redan har beställarerfarenhet efter arbetet med Umeå och Växjö, sade Doris Högne Rydheim i en längre intervju i Polistidningen.

Tanken är att de första polisstudenterna ska börja vid Södertörns högskola vårterminen 2015.

Fotnot: Förra året tecknade RPS ett sexårigt avtal om Sörentorp i Solna, där polisutbildningen huserat sedan 1970-talet. Mer om detta här.