Annons
Annons

Från Sörentorp till Södertörn

27 november 2013, 00:00
Det här innehållet kommer från vår tidigare hemsida och kan därför se annorlunda ut.

Rikspolischef Bengt Svenson har nu bestämt att Södertörns högskola ska ta över grundutbildningen av poliser i Stockholmstrakten.

Rikspolischef Bengt Svenson har nu bestämt att Södertörns högskola ska ta över grundutbildningen av poliser i Stockholmstrakten.

Även Uppsala universitet och Mälardalens högskola har varit med och tävlat om uppdraget.
–Vi har valt Södertörns högskola eftersom de har presenterat den bästa helhetslösningen för polisprogrammet och kan därigenom skapa mest mervärde till polisen, säger Doris Högne Rydheim, rektor vid Polishögskolan till polisen.se.

Södertörns högskola kommer att stå för ämneslärarna i bland annat kriminologi och juridik, medan polisen kommer att vara med och rekrytera polislärare, på samma vis som till polisutbildningarna i Umeå och Växjö.

Polisprogrammet kommer successivt att flyttas från Polishögskolan i Solna, som får en mer renodlad roll som beställare och utvärderare av polisutbildningen.

– För oss handlar det framförallt om att bli jätteduktiga beställare. Nivån på utbildningarna ska vara likvärdig i hela landet. Vi träffar Högskoleverket för att lära oss, även om vi naturligtvis redan har beställarerfarenhet efter arbetet med Umeå och Växjö, sade Doris Högne Rydheim i en längre intervju i Polistidningen.

Tanken är att de första polisstudenterna ska börja vid Södertörns högskola vårterminen 2015.

Fotnot: Förra året tecknade RPS ett sexårigt avtal om Sörentorp i Solna, där polisutbildningen huserat sedan 1970-talet. Mer om detta här.

Ämnen i artikeln

Dela artikel:

Facebook
Twitter
E-post
Annons
Annons

Är du intresserad av ett nyhetsbrev från Polistidningen?

The quick, brown fox jumps over a lazy dog. DJs flock by when MTV ax quiz prog. Junk MTV quiz graced by fox whelps. Bawds jog, flick quartz, vex nymphs. Waltz, bad nymph.

Andra läser
Mest läst