Annons
Annons

Färdigpustat till sommaren

2 april 2014, 00:00
Det här innehållet kommer från vår tidigare hemsida och kan därför se annorlunda ut.

Pust blev aldrig det utredningsstöd synkat genom hela rättskedjan som det var tänkt att bli. Frågan är hur det blir i stället.
Pust blev aldrig det utredningsstöd synkat genom hela rättskedjan som det var tänkt att bli. Frågan är hur det blir i stället.

Charlotte Nichols Foto: Johan Svanestrand
Charlotte Nichols Foto: Johan Svanestrand

Till sommaren ska det vara beslutat hur återgången till de gamla systemen RAR och DurTvå ska gå till. Då räknar Rikspolisstyrelsen också med att polisen ska sluta lägga in nya ärenden i Pust Siebel. Efter sommaren kommer arbetet fortsätta med att återinföra RAR och DurTvå för avrapportering och med att avveckla Pust helt.

– Det känns länge att behöva vänta ända till sommaren med att sluta nyrapportera i Pust efter en så här lång process. Men det är ju bättre än att vi lyfts in i systemen RAR och Durtvå innan nödvändiga justeringar är gjorda, säger Charlotte Nichols, ombudsman på Polisförbundet med ansvar för Pust-frågan.

160 miljoner kronor

Det är prislappen för Pust, enligt RPS. Tidningen Computer Sweden räknar även in kostnaden för halva Siebelplattformen samt skrotade Pust Java och landar då på 300 miljoner kronor.

Om det kommer att bli något nytt IT-verktyg för avrapportering som fyller samma funktioner som Pust skulle göra ska beslutas av den nya Polismyndigheten. Fram till dess kommer man att avvakta enligt Mikael Ekman, chef över enheten för utveckling och införande av polisens utredningsstöd på RPS.

Charlotte Nichols framhåller att polisen behöver ett rättskedjegemensamt utredningssystem, från anmälan till domstol.
– Och det måste vara anpassat efter vårt behov i verksamheten, våra flöden och processer. Därför måste det utvecklas i samarbete med dem som ska använda det.

Ämnen i artikeln

Dela artikel:

Facebook
Twitter
E-post

Är du intresserad av ett nyhetsbrev från Polistidningen?

The quick, brown fox jumps over a lazy dog. DJs flock by when MTV ax quiz prog. Junk MTV quiz graced by fox whelps. Bawds jog, flick quartz, vex nymphs. Waltz, bad nymph.

Andra läser
Mest läst