Annons

Annons

Vad händer om
man tackar nej?

29 april 2014, 00:00
Det här innehållet kommer från vår tidigare hemsida och kan därför se annorlunda ut.
Foto: Andreas H Nilsson
Foto: Andreas H Nilsson

Senast 28 september ska varje polis ha tagit ställning till övergången till den nya Polismyndigheten. Men vad innebär det? Och vad händer sen? Frågan går till Kajsa Möller som blir HR-chef på den nya Polismyndigheten.

Andreas H Nilsson
Foto: Andreas H Nilsson

Senast 28 september ska varje polis ha tagit ställning till övergången till den nya Polismyndigheten. Men vad innebär det? Och vad händer sen? Frågan går till Polissamordningens Kajsa Möller som är utsedd till HR-chef på den nya Polismyndigheten.

Vad är det egentligen de polisanställda ska ha tagit ställning till 28 september?
–Om man vill följa med i verksamhetsövergången. En verksamhetsövergång innebär det att man är kvar i den anställning man har i dag. Samma arbetsvillkor, lön, arbetsuppgifter och så vidare gäller men hos en ny arbetsgivare.

Och om man tackar nej?
–Om man motsätter sig verksamhetsövergången finns det ju inget jobb kvar eftersom den gamla arbetsgivaren försvinner. Då sägs man upp. Men vår ambition är att alla ska med.

När sägs man upp i så fall?
–Det är från första januari. Uppsägningstiden är max sex månader.

Kommer det att göras uppsägningar efter verksamhetsövergången?
Reformen går ju inte ut på att det ska dras ner utan på att skapa större bärkraft och bättre tillgänglighet. Om det betyder fler individer det är inte klart än. Inte heller om det finns för mycket kompetens.

Kan man bli tvungen att flytta?
–De flesta kommer att arbeta vidare där man är i dag även efter januari 2015. Redan i dag kan man ju jobba med kommendering men det är ju inte hållbart att tvinga någon att flytta på sig. Vi vill ju fortsätta vara en attraktiv arbetsplats.

När kan folk räkna med att veta om hur deras framtid ser ut, om deras tjänst kommer att finnas kvar som den ser ut i dag?
–Alla inom polisen kommer att få svar under 2015. Men redan nu i maj kommer det att tas beslut på vad som ska finnas var i organisationen. Då kommer nog många att få en hint till exempel om deras arbetsuppgifter kommer att behövas någon annan stans. Inte på individnivå men jobbar jag till exempel med hund kommer jag att få veta om det är en verksamhet som kommer att finnas kvar där jag jobbar.

Kajsa Möller…

Har i dag ansvar för samordning av HR-frågor på Polissamordningen och blir vid årsskiftet HR-chef för den nya Polismyndigheten. Tidigare har hon haft ledande HR-befattningar på bland annat Ekobrottsmyndigheten, Skatteverket och Tullverket.

Ämnen i artikeln

Dela artikel:

Facebook
Twitter
E-post
Annons

Annons

Är du intresserad av ett nyhetsbrev från Polistidningen?

The quick, brown fox jumps over a lazy dog. DJs flock by when MTV ax quiz prog. Junk MTV quiz graced by fox whelps. Bawds jog, flick quartz, vex nymphs. Waltz, bad nymph.

Andra läser
Mest läst