ANNONS:

 

 

Ordförandeord

Om vikten av att agera i tid

Lena Nitz, ordförande

 
 

Det här är förstasidan på Polistidningen nummer 1. Den delas ut i februari till dig som är medlem eller prenumerant.
Om du inte fått tidningen, trots att du är medlem, kontakta Polisförbundet: medlemsservice (at) polisforbundet (punkt) se

Läs mer om Polistidningen här.

 
 
 

 
 

Arkiv

Andra poliskårers erfarenhet av elchockvapen del av ny rapport

Publicerad 2015-12-29

Aktuellt Under ett och ett halvt års tid har arbetet pågått med förstudien ”Polisens skjutvapenanvändning”.

Denna genomlysning av polisens våldsanvändning initierades våren 2014 av Rikspolisstyrelsen som bland annat ville undersöka de fall då svensk polis skjutit under senare år, hur det dödliga våldet ser ut i länder med en annan typ av beväpning och hur införandet av elchockvapen påverkat där så skett.
– Vi har bland annat besökt Norge, Finland och England, för att ta del av deras erfarenheter, berättar Magnus Mårtensson, Polisförbundet Syd, som deltagit i förstudiearbetet.

Skyddsorganisationen, representerad av Kjell Borgström som är skyddsombud i Halland, har kopplats in i arbetet och riskbedömt de förslag som nyligen presenterades för rikspolischef Dan Eliasson.

Slutrapporten, som enligt Magnus Mårtensson är mycket omfattande och gedigen, väntas bli offentlig efter att den föredragits för Polismyndighetens strategiska ledningsgrupp, något som beräknas ske i slutet av januari.