Annons
Annons
Det här innehållet kommer från vår tidigare hemsida och kan därför se annorlunda ut.

Moskébränder var den stora frågan när Polismyndigheten vid årsskiftet tog sina första stapplande steg. Mats Löfving, som var tillförordnad rikspolischef, uppmanade 2 januari enligt Ekot alla ”polisdistrikt” att ha en särskild vaksamhet över moskéer och prioritera misstänkta angrepp mot desamma.

Moskébränder var den stora frågan när Polismyndigheten vid årsskiftet tog sina första stapplande steg. Mats Löfving, som var tillförordnad rikspolischef, uppmanade 2 januari enligt Ekot alla ”polisdistrikt” att ha en särskild vaksamhet över moskéer och prioritera misstänkta angrepp mot desamma. Löfvings påbud nådde dock enligt vad Polistidningen erfar inte ut överallt i Polissverige, men blott några dagar in i en helt ny myndighet kanske det är rimligt …

Närmare ett år hunnit gå sedan dess, men ingen skulle väl kunna påstå att omorganisationen har satt sig. Tvärtom. Och omvärlden har inte heller haft artigheten att vänta in att nyläge 2 ska rullas ut och hitta sina former i alla regioner innan samhället utsatts för exceptionella prövningar. Vilket lett till att poliserna fått än fler uppgifter att lösa, med eller utan lämplig utrustning och utbildning för ändamålet, och utan tydliga besked om vilka uppgifter som ska lämnas därhän.

Man kan – uppenbarligen – ha väldigt olika syn på införande av gränskontroller, hur stort polisens ansvar är för exempelvis medieredaktioners och olika församlingars säkerhet, vilka asylsökande som ska få stanna i landet samt sökandet efter papperslösa. Även inom kåren.

evaweb3Men det är inte fritt valt arbete. Så att mitt i detta extremt pressade läge ta del av det förakt och till och med hat som vissa uttrycker när polisen försöker upprätthålla de lagar och regler som våra folkvalda politiker beslutat om är milt uttryckt beklämmande.

Ämnen i artikeln

Detta är Redaktörens rader. Åsikterna är skribentens egna.

Dela artikel:

Facebook
Twitter
E-post
Annons
Annons

Är du intresserad av ett nyhetsbrev från Polistidningen?

The quick, brown fox jumps over a lazy dog. DJs flock by when MTV ax quiz prog. Junk MTV quiz graced by fox whelps. Bawds jog, flick quartz, vex nymphs. Waltz, bad nymph.

Andra läser
Mest läst