Annons
Annons

Polistidningen och personuppgifter

10 april 2018, 00:00
Det här innehållet kommer från vår tidigare hemsida och kan därför se annorlunda ut.

Polistidningen är en del av Polisförbundet, men vårt redaktionella arbete omfattas av ett journalistiskt undantag när det gäller hanteringen av personuppgifter.

Den 25 maj 2018 trädde dataskyddsförordningen/ GDPR i kraft i hela EU. GDPR reglerar hur företag och andra organisationer får hantera personuppgifter och ersätter personuppgiftslagen.

Läs mer om hur Polisförbundet hanterar personuppgifter på Polisforbundet.se

Polisförbundet tog i våras fram en informationsfolder som skickades ut med Polistidningens aprilnummer. Foldern finns även digitalt: Där kan du bland annat läsa om hanteringen av adresser till medlemmar och tidningsprenumeranter.

Polistidningen är en del av Polisförbundet, men vårt redaktionella arbete omfattas av ett journalistiskt undantag. Det gör att vi, liksom andra tidningsredaktioner, exempelvis inte behöver be om lov för att fotografera samt lagra bilder.

Annonsör? Vår huvudsakliga annonsförsäljning, med tillhörande personuppgiftshantering, sköter Bengtsson & Sundström Media.
Är du däremot medlem och vill sätta in en radannons i papperstidningen vänder du dig till oss. Vi behöver förstås hantera dina kontaktuppgifter för att kunna lösa uppgiften.

Leverantör? Om du har eller vill ha oss som kund behöver vi dina kontaktuppgifter för att kunna skicka förfrågningar och beställningar samt fullfölja eventuella samarbeten. Vi hanterar även betalningsuppgifter för att kunna ersätta dig för utförda uppdrag.

Har du inte fått din tidning? Vi gallrar i registren. Exempelvis tar vi bort tidigare prenumeranter som inte betalt avgiften. Om du saknar din tidning, kontakta Polisförbundets medlemsservice, som sköter alla adressrullor.

Kontakt angående personuppgifter:
Polisförbundet (personuppgiftsansvarig)
Box 5583, 114 85 Stockholm | 08-676 97 00
dataskydd (at) polisforbundet (punkt) se
Organisationsnummer: 80 2002 – 6780

Dataskyddsombud: dataskyddsombud (at) tco (punkt) se
(Från 1 november 2018.)

Ämnen i artikeln

Dela artikel:

Facebook
Twitter
E-post
Annons
Annons

Är du intresserad av ett nyhetsbrev från Polistidningen?

The quick, brown fox jumps over a lazy dog. DJs flock by when MTV ax quiz prog. Junk MTV quiz graced by fox whelps. Bawds jog, flick quartz, vex nymphs. Waltz, bad nymph.

Andra läser
Mest läst