Annons
Annons

Skyddsombud hoppar av samarbete kring hörselskydd

18 april 2019, 00:00
Det här innehållet kommer från vår tidigare hemsida och kan därför se annorlunda ut.

Polisförbundets skyddsombud är missnöjda med hur Polisen sköter den pågående upphandlingen av hörselskydd och tänker inte längre delta i processen, rapporterar SVT. Ett struket skallkrav i upphandlingen var en utlösande faktor.

Brister i polisers hörselskydd har varit en följetong under de senaste åren, vilket Polistidningen har skrivit om tidigare. Arbetsmiljöverket har krävt bättring och hotat med miljonvite om inget sker.

För ett tag sedan drog Polisen igång en upphandling av nya så kallade aktiva hörselskydd åt personalen. Skyddsombuden på myndigheten var till en början med på tåget men nu har det skurit sig rejält i samarbetet. En utlösande faktor var att arbetsgivaren tog bort ett skallkrav i upphandlingen, som skyddsombuden menar har betydelse för hörselskyddens förmåga att ta bort lågfrekvent buller som kan leda till hörselskador.

Enligt SVT har skyddsombuden skrivit ett skarpt formulerat brev till arbetsgivaren där avhoppet motiveras med ”stora brister i samverkan under upphandlingsprocessen och i övrigt ett mycket tveksamt handlande från arbetsgivarens upphandlingsansvarig”.

Huvudskyddsombudet Patrik Danielsson säger till SVT att avhopp av den här typen är en mycket ovanlig åtgärd.
– Det är ganska anmärkningsvärt att behöva göra det på grund av sådana här omständigheter, och när man dessutom har den här historiken med sig.

Polisens ledning vill inte kommentera kritiken med hänvisning till upphandlingssekretess, enligt SVT.

Ämnen i artikeln

Dela artikel:

Facebook
Twitter
E-post
Annons
Annons

Är du intresserad av ett nyhetsbrev från Polistidningen?

The quick, brown fox jumps over a lazy dog. DJs flock by when MTV ax quiz prog. Junk MTV quiz graced by fox whelps. Bawds jog, flick quartz, vex nymphs. Waltz, bad nymph.

Andra läser
Mest läst