ANNONS:

ANNONS:

 

Ordförandeord

När det man längtat till inte blir som man tänkt sig

Lena Nitz, ordförande

 

Det här är förstasidan på Polistidningen nummer 3. Den delas ut i juni till dig som är medlem eller prenumerant.
Om du inte fått tidningen, kontakta Polisförbundet: medlemsservice (at) polisforbundet (punkt) se

Skatteverket meddelar att de just nu inte prioriterar att skicka ut Polistidningen till medlemmar med skyddade personuppgifter. Tidningen skickas ut i mån av tid, pga corona.

Läs mer om Polistidningen här.

 
 
 
 

 
 

Arkiv

Oklart läge om nya polislöner

Publicerad 2020-03-20

Aktuellt I dag kom beslutet: avtalsrörelsen skjuts upp. När polisernas centrala avtal blir klara är i dagsläget oklart.

Industrins parter bestämde i dag att skjuta upp avtalsförhandlingarna. Kollektivavtalens giltighetstid förlängs från 31 mars till den 31 oktober.

”Den mycket snabba och kraftfulla påfrestning och påverkan som Covid-19 fått på samhällsfunktioner, industrin och näringslivet i övrigt gör att parterna inte bedömer det möjligt att i nuvarande situation ingå sedvanliga avtal som skulle vinna acceptans hos medlemmarna, medlemsföretagen eller på arbetsmarknaden i övrigt”, skriver man i ett uttalande.

Eftersom industrins parter är de som är först ut i avtalsrörelsen och därmed sätter märket för hela övriga arbetsmarknadens löneökningar skjuts också Polisförbundets avtalsrörelse upp.

Till när?

– En fråga som ingen kan svara på just nu, säger Niklas Simson, förhandlingschef på Polisförbundet.

– Det är beklagligt att industriparterna inte kan hålla ordinarie tidplan, men givet läget är det ett klokt beslut. Det får konsekvenser för oss som ska förhandla polisers löner och villkor. Men det betyder inte att vi slutar förhandla om de frågor vi har mandat att förhandla om, till exempel SPI-avtal, villkor för hundförare, ingripandeberedskap i glesbygd och ob-ersättning.

De statliga avtalen skulle gälla från 1 oktober. Om de nya avtalen kommer gälla retroaktivt vet ingen i dagsläget.