Annons

Annons

Särskild händelse med anledning av corona

Polismyndigheten har fattat beslut om en nationell särskild händelse med anledning av coronaviruset. Det säger Mats Löfving i ett uttalande på Intrapolis, som Polistidningen tagit del av.
16 mars 2020, 00:00

Enligt Mats Löfving, chef för nationella operativa avdelningen, Noa, kommer den nationella särskilda händelsen ha tre operationslinjer. Den första är att säkra polisens uppdrag, även de tillkommande uppgifter som följer av virussmittan. Den andra handlar om att säkra arbetsmiljön för medarbetarna. Slutligen står på Intrapolis, polisens intranät, att man vill ”svara för en tydlig, offensiv, trygghetsskapande kommunikation externt och internt.”

En nationell särskild händelse kan inrättas om något inträffar som den ordinarie polisverksamheten inte är anpassad för. Det kan underlätta om man till exempel snabbt behöver stärka en viss del av verksamheten eller omfördela resurser. Noa ansvarar för hanteringen av de nationella särskilda händelserna.

Ämnen i artikeln

Dela artikel:

Facebook
Twitter
E-post
Annons

Annons

Är du intresserad av ett nyhetsbrev från Polistidningen?

The quick, brown fox jumps over a lazy dog. DJs flock by when MTV ax quiz prog. Junk MTV quiz graced by fox whelps. Bawds jog, flick quartz, vex nymphs. Waltz, bad nymph.

Andra läser
Mest läst