ANNONS:

ANNONS:

 
 

Det här är förstasidan på Polistidningen nummer 6. Den delas ut i december till dig som är medlem eller prenumerant.
Om du inte fått tidningen, kontakta Polisförbundet: medlemsservice (at) polisforbundet (punkt) se

Skatteverket meddelar att de just nu inte prioriterar att skicka ut Polistidningen till medlemmar med skyddade personuppgifter. Tidningen skickas ut i mån av tid, pga corona.

Läs mer om Polistidningen här.

 
 
 
 

 
 

Arkiv

Polisen som byter om till sjuksköterska

Publicerad 2020-04-06

Aktuellt Peter tog tjänstledigt som polis förra veckan. I dag börjar han jobba som sjuksköterska på Stockholms sjukhem.

Han har förberett sig genom att köpa skor som han kan stå och gå i länge, läst litteratur från utbildningen och repeterat medicintekniska moment. I dag klockan 9 började han.

Peter jobbar som polis, men är sedan tidigare legitimerad sjuksköterska. I samband med coronavirusets spridning anmälde han sig till region Stockholm. Förra söndagen ringde de och frågade om han var behjälplig, han ringde sin chef direkt, mejlade ansökan om tjänstledigt måndag morgon. 1,5 timme senare var ledigheten godkänd.

”Det är en fantastisk känsla att kunna känna: Jag är viktig.”

– Jag vill vara där jag gör mest nytta. Just nu tror jag inte det är som polis, utan i sjukvården. Jag vill kunna göra skillnad. Vara en del av något som är större än mig själv. Det är en fantastisk känsla att kunna känna: Jag är viktig.

Han ska jobba dag och kväll på avdelning 16, en akutgeriatrisk avdelning för vård av äldre. I morgon ska han vara på covid-19-avdelningen. Det blir ingen intensivvård eftersom han bara är grundutbildad. Han ska jobba augusti ut, och några introduktionsdagar kommer att inleda.

Som polis är Peter på ingripandeverksamheten i Stockholm city. Han säger att kollegorna gett honom mycket lovord och lyckönskningar. Många wow, grymt och respekt!

Peter är egentligen föräldraledig på 75 procent med sonen på 15 månader. Nu tar sambon över det. Peter har fått semester för att skola in sonen en vecka senare i vår. När familjens andra barn väntas i slutet av september hoppas han att läget lugnat sig.

Peter blev klar sjuksköterska januari 2014 och jobbade ett år innan han kom in på polisutbildningen, där han blev klar juni 2017.

”Min grundtanke har alltid varit att bli polis.”

– Min grundtanke har alltid varit att bli polis, men det var svårt att komma in. Att plugga och jobba som sjuksköterska var någonting jag gjorde i väntan på det. Ironiskt, när jag nu är polis ska jag jobba som sjuksköterska.

Är du orolig för något?

– Jag är inte orolig, men det är bekymrande läsning i media om skyddsutrustning. Hög arbetsbelastning räknar jag med, det är därför jag gör det här. För att hjälpa till.