Annons
Annons

Adhd-spärr ligger fast

Det finns inga planer på att öppna polisutbildningen för sökande med adhd och andra neuropsykiatriska diagnoser. Det framgår av inrikesminister Mikael Dambergs svar på en riksdagsfråga.
25 augusti 2020, 00:00

Enligt Polismyndighetens antagningskrav är neuropsykiatriska diagnoser diskvalificerande för den som söker till polisutbildningen. Sverigedemokratiska riksdagsledamoten Clara Aranda ifrågasätter om det finns vetenskapliga belägg för att personer med sådana diagnoser alltid är olämpliga för polisyrket. Hon tycker att det ska göras en individuell bedömning.

I en skriftlig fråga till regeringen undrar hon om regeringen tänker se över antagningskraven i denna del. Inrikesminister Mikael Damberg (S) svarar att det inte finns några sådana planer, men att Polismyndigheten kontinuerlig utvärderar antagningskraven och att han följer den utvecklingen.

Foto: Emma Eneström.
Mikael Damberg

Foto: Emma Eneström

Ämnen i artikeln

Dela artikel:

Facebook
Twitter
E-post
Annons
Annons

Är du intresserad av ett nyhetsbrev från Polistidningen?

The quick, brown fox jumps over a lazy dog. DJs flock by when MTV ax quiz prog. Junk MTV quiz graced by fox whelps. Bawds jog, flick quartz, vex nymphs. Waltz, bad nymph.

Andra läser
Mest läst