Annons
Annons

Fler antagna till polisutbildningen

UPPDATERAD Nästa vecka startar terminen för alla blivande poliser. Även om många platser fortfarande är tomma syns en tydlig ökning mot förra terminen.
26 augusti 2020, 00:00

Malmö har fullt på sina 144 campusplatser, så även Södertörn som tar in 199. Även Borås har fyllt sina 72 platser på campus och lika många på distans.
– Vi har också en kö, säger Lotta Englund, chef för polisutbildningen i Borås.

Fullt är det också på alla tillgängliga distansplatser i Umeå och Växjö. I Umeå kommer man att växla upp antalet platser på distans, från 50 till 72, nästa termin på bekostnad av campusplatserna.
– Vi har i nuläget hälften av våra sammanlagt 225 platser tomma och efterfrågan på distansplatser är stor, säger Pontus Bergh, studierektor i Umeå.

Även om Umeå har många tomma campusplatser inför hösten är det en förbättring mot vårterminen en vecka före start. Då var knappt en fjärdedel av campusplatserna belagda.
– Det nya rekryteringssystemet verkar fungera bättre helt klart, säger Pontus Bergh.

I Växjö, som kämpar med konkurrensen från de nya skolorna med placering i södra Sverige, är lite drygt hälften av de 240 campusplatserna fyllda. Det är också en förbättring mot förra terminen då inte ens en tredjedel var belagda.

De siffror Polistidningen tagit del av är preliminära. I skrivande stund pågår fortfarande justeringar. Officiella siffror från Rekryteringsmyndigheten presenteras först i slutet av september. Men jämfört med beläggningen vid samma tidpunkt inför vårterminen visar Polistidningens rundringning på en tydlig ökning i både andel och antal belagda platser.

Inför förra terminen, vid samma tidpunkt, hade 611 studenter antagits och tackat ja. Antalet antagna nu är drygt 800. Då är studenter som ansökt till polisutbildningen tidigare men fått anstånd om att skjuta på studiestarten inräknade. Antalet tillgängliga platser är den här terminen, liksom föregående termin, 1 020.

UPPDATERING: Antalet studenter i utbildning är 16/9, 794 stycken, enligt Polisens nationella mediecenter.
Läs om förra terminens siffror här och här.

Ämnen i artikeln

Dela artikel:

Facebook
Twitter
E-post
Annons
Annons

Är du intresserad av ett nyhetsbrev från Polistidningen?

The quick, brown fox jumps over a lazy dog. DJs flock by when MTV ax quiz prog. Junk MTV quiz graced by fox whelps. Bawds jog, flick quartz, vex nymphs. Waltz, bad nymph.

Andra läser
Mest läst