Malmö har fullt på sina 144 campusplatser, så även Södertörn som tar in 199. Även Borås har fyllt sina 72 platser på campus och lika många på distans.
– Vi har också en kö, säger Lotta Englund, chef för polisutbildningen i Borås.
Fullt är det också på alla tillgängliga distansplatser i Umeå och Växjö. I Umeå kommer man att växla upp antalet platser på distans, från 50 till 72, nästa termin på bekostnad av campusplatserna.
– Vi har i nuläget hälften av våra sammanlagt 225 platser tomma och efterfrågan på distansplatser är stor, säger Pontus Bergh, studierektor i Umeå.
Även om Umeå har många tomma campusplatser inför hösten är det en förbättring mot vårterminen en vecka före start. Då var knappt en fjärdedel av campusplatserna belagda.
– Det nya rekryteringssystemet verkar fungera bättre helt klart, säger Pontus Bergh.
I Växjö, som kämpar med konkurrensen från de nya skolorna med placering i södra Sverige, är lite drygt hälften av de 240 campusplatserna fyllda. Det är också en förbättring mot förra terminen då inte ens en tredjedel var belagda.
De siffror Polistidningen tagit del av är preliminära. I skrivande stund pågår fortfarande justeringar. Officiella siffror från Rekryteringsmyndigheten presenteras först i slutet av september. Men jämfört med beläggningen vid samma tidpunkt inför vårterminen visar Polistidningens rundringning på en tydlig ökning i både andel och antal belagda platser.
Inför förra terminen, vid samma tidpunkt, hade 611 studenter antagits och tackat ja. Antalet antagna nu är drygt 800. Då är studenter som ansökt till polisutbildningen tidigare men fått anstånd om att skjuta på studiestarten inräknade. Antalet tillgängliga platser är den här terminen, liksom föregående termin, 1 020.