Annons
Annons

Arbetsmiljöverket reagerar på gifter vid identifieringsarbetet

21 maj 2006, 00:00
Det här innehållet kommer från vår tidigare hemsida och kan därför se annorlunda ut.

Många svenska kriminaltekniker som arbetade med identifiering av döda efter tsunamin i Thailand har gjort anmälningar om tillbud och arbetsskador. De är oroade över gifter som de kom i kontakt med vid arbetet med kropparna.Många svenska kriminaltekniker som arbetade med identifiering av döda efter tsunamin i Thailand har gjort anmälningar om tillbud och arbetsskador. De är oroade över gifter som de kom i kontakt med vid arbetet med kropparna.

Arbetsmiljöverket har reagerat på anmälningarna och ställt ett antal frågor till Rikspolisstyrelsen. Bland annat undrar man vilka ämnen teknikerna har exponerats för.

– Vi vet att kropparna besprutades med åtminstone två olika medel för att desinficera och döda bakterier. Det är lite svårt att få klart besked om farligheten, men det verkar som att det inte är så farligt i de här mängderna. Bland annat därför att åtminstone ett av medlen framkallar kräkningar, vilket gör att man inte hinner andas in så stora mängder, säger Claes Erik Claesson, som har handlagt frågan på RPS.

Claes Erik Claesson menar att den svenska polisen har hanterat frågan så gott det har varit möjligt, med tanke på att händelsen skedde i Thailand. Villkoren var samma för alla länder som deltog i identifieringsarbetet.

Ämnen i artikeln

Dela artikel:

Facebook
Twitter
E-post
Annons
Annons

Är du intresserad av ett nyhetsbrev från Polistidningen?

The quick, brown fox jumps over a lazy dog. DJs flock by when MTV ax quiz prog. Junk MTV quiz graced by fox whelps. Bawds jog, flick quartz, vex nymphs. Waltz, bad nymph.

Andra läser
Mest läst