Annons
Annons

Goda erfarenheter av utbyte

10 maj 2006, 00:00
Det här innehållet kommer från vår tidigare hemsida och kan därför se annorlunda ut.

Nordisk-Baltiska nätverket för kvinnliga poliser arrangerade förra året ett utbytesprogram, där 16 kvinnor från polisen i de nordiska och baltiska länderna deltog (se PT 5/05). Utbytet var en del i det större projektet ”Pol-E-Quality Wanted”, som finansierades av EU och Nordiska Rådet. Syftet var bland annat att stärka de kvinnliga poliserna i sin yrkesroll, ge dem ökad insyn i kollegornas arbetssätt samt att knyta kontakter i grannländerna.

De kvinnor som deltog i utbytesprogrammet var på det stora hela nöjda med sina erfarenheter, visar en utvärdering. De tyckte framförallt att de hade fått nya kontakter på det yrkesmässiga planet och inblick i arbetsförhållandena i ett grannland. Dessutom hade utbytet gett dem nya idéer som de tog med till arbetet hemma. Många tyckte dock att de fick se alltför lite av det vardagliga polisarbetet och för mycket av chefer och administrativa rutiner.

Ämnen i artikeln

Dela artikel:

Facebook
Twitter
E-post

Är du intresserad av ett nyhetsbrev från Polistidningen?

The quick, brown fox jumps over a lazy dog. DJs flock by when MTV ax quiz prog. Junk MTV quiz graced by fox whelps. Bawds jog, flick quartz, vex nymphs. Waltz, bad nymph.

Andra läser
Mest läst