Annons
Annons

Höjd avgift till a-kassan berör inte Polisförbundet

23 oktober 2006, 00:00
Det här innehållet kommer från vår tidigare hemsida och kan därför se annorlunda ut.

Från och med nästa år ska det bli dyrare att vara med i a-kassan. Men det gäller inte för Polisförbundets medlemmar, eftersom förbundet står utanför det vanliga a-kassesystemet.Från och med nästa år ska det bli dyrare att vara med i a-kassan. Men det gäller inte för Polisförbundets medlemmar, eftersom förbundet står utanför det vanliga a-kassesystemet.

Polisförbundets arbetslöshetsersättning kan inte likställas med en vanlig a-kassa och berörs därför inte av den allmänna höjningen av a-kasseavgiften. Alla aktiva medlemmar i förbundet betalar till arbetslöshetsersättningen via sin medlemsavgift.

Regeringen kommer även att utreda frågan om det ska vara obligatoriskt för alla arbetstagare att vara med i en a-kassa. Om det förslaget blir verklighet kommer det också att gälla för Polisförbundets medlemmar. Hur det påverkar den nuvarande konstruktionen av förbundets arbetslöshetsersättning måste då utredas.

Anledningen till att det blir dyrare att vara med i a-kassan är att regeringen föreslår att en större del av arbetslöshetsersättningen ska finansieras av a-kassorna själva. Idag står medlemsavgiften i a-kassorna för ungefär tio procent av utbetalningarna till den inkomstrelaterade arbetslöshetsersättningen. Resten subventioneras av staten.

Ämnen i artikeln

Dela artikel:

Facebook
Twitter
E-post
Annons
Annons

Är du intresserad av ett nyhetsbrev från Polistidningen?

The quick, brown fox jumps over a lazy dog. DJs flock by when MTV ax quiz prog. Junk MTV quiz graced by fox whelps. Bawds jog, flick quartz, vex nymphs. Waltz, bad nymph.

Andra läser
Mest läst