Annons
Annons

200 000 kronor till Ordina

17 januari 2007, 00:00
Det här innehållet kommer från vår tidigare hemsida och kan därför se annorlunda ut.

Antonina Ordina får ekonomisk ersättning och ny aspiranttjänst efter en förlikning.Antonina Ordina får ekonomisk ersättning och ny aspiranttjänst efter en förlikning.

Det var förra året som Antonina Ordina anmälde polismyndigheten i Jämtlands län för diskriminering. Orsaken var att hon inte godkänts efter aspiranttiden. Jämställdhetsombudsmannen (JämO) lämnade in en stämningsansökan till Arbetsdomstolen (AD). Grunden var att Ordina diskriminerats för att hon är kvinna och av ryskt ursprung.

Nu har RPS tagit initiativ till en förlikning och fallet kommer inte att prövas av AD.

– Antonina får 60 000 kronor i ersättning. Dessutom får hon 140 000 kronor som kompensation för fördyrade levnadskostnader nu när hon måste flytta för praktiktjänst, säger Annika Höög, jurist hos JämO.

I uppgörelsen ingår att Antonina Ordina får en ny aspiranttjänst. Denna gång i Värmland.

– Jag börjar med en gång. Det är så skönt att slippa gå och vänta på rättegång. Men gladast är jag för att RPS grep in och visade omtanke, säger Antonina Ordina.

Ämnen i artikeln

Dela artikel:

Facebook
Twitter
E-post
Annons
Annons

Är du intresserad av ett nyhetsbrev från Polistidningen?

The quick, brown fox jumps over a lazy dog. DJs flock by when MTV ax quiz prog. Junk MTV quiz graced by fox whelps. Bawds jog, flick quartz, vex nymphs. Waltz, bad nymph.

Andra läser
Mest läst