Annons
Annons

Provdriften av Rakel återupptas

3 maj 2007, 00:00
Det här innehållet kommer från vår tidigare hemsida och kan därför se annorlunda ut.

Skånepolisens provdrift av Rakel återupptas efter det att de största hörbarhetsproblemen åtgärdats. Samtidigt har LKC i Kalmar, där en begränsad testverksamhet sker, problem med dåligt ljud.Skånepolisens provdrift av Rakel återupptas efter det att de största hörbarhetsproblemen åtgärdats. Samtidigt har LKC i Kalmar, där en begränsad testverksamhet sker, problem med dåligt ljud.

– Systemet fungerar i sin helhet i Skåne. Men det är fortfarande inte perfekt, vilket vi kräver av leverantören, säger Jörgen Berggren, projektledare.

Det konsortium som levererar systemet har nu utvecklat en ny programvara med resultatet att ljudet har blivit betydligt bättre än tidigare. Ännu är det dock inte klarlagt om dessa begränsade justeringar räcker, eller om det kommer krävas större ingrepp för att ljudkvaliteten ska bli godkänd.

I Kalmar, där Rakel testas i mindre omfattning än i Skåne, rapporterar användarna om hörbarhetsproblem liknande de som stoppade driften i Skåne. Men de småländska problemen är inte lika omfattande.

– Man ska komma ihåg att inkörstrassel uppstått överallt runt jordklotet där systemet införts, men vi är de första som reagerat rejält, säger Jörgen Berggren.

Ämnen i artikeln

Dela artikel:

Facebook
Twitter
E-post
Annons
Annons

Är du intresserad av ett nyhetsbrev från Polistidningen?

The quick, brown fox jumps over a lazy dog. DJs flock by when MTV ax quiz prog. Junk MTV quiz graced by fox whelps. Bawds jog, flick quartz, vex nymphs. Waltz, bad nymph.

Andra läser
Mest läst