Annons
Annons

Rökförbud bekymmer för dansk polis

28 november 2007, 00:00
Det här innehållet kommer från vår tidigare hemsida och kan därför se annorlunda ut.

Danmark är ett land där det fortfarande röks flitigt.

Den nya lagen om förbud att röka på offentliga arbetsplatser skapar relationsproblem för polisen. Tidigare har det varit kutym för polisen att bjuda på en eller flera cigaretter, gärna tillsammans med en kopp kaffe, vid förhör av en misstänkt för att åstadkomma en något sånär avslappnad stämning i en för många misstänkta och gripna spänd situation.

– En cigarett kan få förhöret att flyta bättre. Men nu när det är slutrökt inomhus tvingas vi istället gå ut i fria luften och röka i ett försök att ”lösa knutarna”. En cigarett är som alla poliser vet ofta ett bra verktyg för att få igång ett samtal och hamna på samma våglängd, menar Flemming Steen Munch, vicepolisinspektör vid Københavns Politi.

JOHAN ERICHS

Ämnen i artikeln

Dela artikel:

Facebook
Twitter
E-post

Är du intresserad av ett nyhetsbrev från Polistidningen?

The quick, brown fox jumps over a lazy dog. DJs flock by when MTV ax quiz prog. Junk MTV quiz graced by fox whelps. Bawds jog, flick quartz, vex nymphs. Waltz, bad nymph.

Andra läser
Mest läst