Annons
Annons

Stockholmspolisen webbutbildas i HBT

13 december 2007, 00:00
Det här innehållet kommer från vår tidigare hemsida och kan därför se annorlunda ut.

Stockholmspolisen är först i landet med att utbilda alla anställda i frågor som rör hatbrott kopplade till sexuell läggning. Tanken är att all personal ska ha gått webbutbildningen under årets första månader.Stockholmspolisen är först i landet med att utbilda alla anställda i frågor som rör hatbrott kopplade till sexuell läggning. Tanken är att all personal ska ha gått webbutbildningen under årets första månader.

– Precis som en polis måste öva sig på att skjuta, så måste man också öva sig i HBT-frågor, säger Tapio Lehto på arbetsmiljösektionen inom Stockholmspolisen.

– HBT är ett laddat område. Det är viktigt att vi hela tiden utvecklar vår kompetens så att vi ger en bra service när vi utreder brott, arbetar brottsförebyggande och även i bemötandet av varandra.

Tidigare har 700 anställda gått en endagsutbildning men med webbutbildningen vill polisen i Stockholm nå hela personalstyrkan på 6500 personer. Utbildningen tar ungefär 1,5 timme och innehåller bland annat olika övningar som bygger på verkliga fall. I dessa får man testa sina kunskaper och attityder och fundera kring vad man som polisanställd kan göra för att HBT-personer ska känna sig trygga i kontakten med polisen.

– Alla svar i utbildningen är anonyma men under våren kommer vi att ha ett webbseminarium för personalen där vi kommer att presentera vad de generellt tyckte i de olika frågorna, säger Tapio Lehto.

Genom RPS kommer webbutbildningen att erbjudas till andra polismyndigheter och intresse för utbildningen finns även hos blivande åklagare.

Stockholmspolisen och Polisförbundet deltar också i satsningen ”100 steg mot ett öppnare arbetsliv” tillsammans med 36 andra företag och organisationer. Arbetet är en fortsättning på samarbetsprojektet Fritt Fram som under sex år arbetat med målsättningen att skapa arbetsplatser där det är fritt fram att vara sig själv, oavsett sexuell läggning.

Ett av Polisförbundets steg mot ett öppnare arbetsliv är kursen ”Jämställdhet, mångfald och diskriminering” där utbildning i HBT-frågor ingår. Just nu pågår även planeringen inför förbundets medverkan i Pridefestivalen 2008.

HBT – Homosexuella, bisexuella och transpersoner

Marie Persson

Ämnen i artikeln

Dela artikel:

Facebook
Twitter
E-post

Är du intresserad av ett nyhetsbrev från Polistidningen?

The quick, brown fox jumps over a lazy dog. DJs flock by when MTV ax quiz prog. Junk MTV quiz graced by fox whelps. Bawds jog, flick quartz, vex nymphs. Waltz, bad nymph.

Andra läser
Mest läst