Brokig skara sökande till rikspolischefsjobb

29 januari 2008, 00:00
Det här innehållet kommer från vår tidigare hemsida och kan därför se annorlunda ut.

Ett samtal med regeringskansliet visar att det finns ett visst intresse för jobbet som rikspolischef. I skrivande stund har sju ansökningar inkommit – samtliga med manliga avsändare.Ett samtal med regeringskansliet visar att det finns ett visst intresse för jobbet som rikspolischef. I skrivande stund har sju ansökningar inkommit – samtliga med manliga avsändare.

Bland de sökande finns:


  •  Polisinspektör född på 1940-talet med en 40-årig karriär som polis bakom sig. Erfarenhet av fotpatrullering, radiobilstjänst, arbete som yttre befäl och vakthavande. Dessutom gedigna meriter som idrottsledare.

  •  En 30-årig man med tysk polisutbildning som värdesätter ärlighet, disciplin och ordning har anmält sitt intresse för tjänsten.

  •  Konsult med erfarenhet från det privata näringslivet. Varken polis, politiker eller byråkrat men bra på att upprätta verksamhetsmål.

  •  Pensionär nästan utan lik i garderoben (bara två betalda fortkörningar). Moderata lönekrav på 50 000 kr/månaden och fria hemresor. 

  •  Det enda kända namnet bland de sökande är juridikprofessorn Dennis Töllborg. Med hänvisning till Gun Hellsvik och Dan Eliasson konstaterar Töllborg att han själv väl uppfyller de krav som kan ställas på en generaldirektör. 

Ämnen i artikeln

Dela artikel:

Facebook
Twitter
E-post

Är du intresserad av ett nyhetsbrev från Polistidningen?

The quick, brown fox jumps over a lazy dog. DJs flock by when MTV ax quiz prog. Junk MTV quiz graced by fox whelps. Bawds jog, flick quartz, vex nymphs. Waltz, bad nymph.

Andra läser
Mest läst