Annons

Annons

Eksjöpoliser anmälda av chefen

9 september 2008, 00:00
Det här innehållet kommer från vår tidigare hemsida och kan därför se annorlunda ut.

Gunnar Lindelöw, länspolismästare i Jönköping, anmäler sina kollegor i Eksjö för tjänstefel. Orsaken är hanteringen av det uppmärksammade fallet i Bruzaholm, där en man misstänks för att ha hållit en kvinna inlåst i en friggebod under lång tid. Enligt vad som framkommit kontaktades polisen vid ett tillfälle, men det tog tio månader innan några åtgärder vidtogs.Gunnar Lindelöw, länspolismästare i Jönköping, anmäler sina kollegor i Eksjö för tjänstefel. Orsaken är hanteringen av det uppmärksammade fallet i Bruzaholm, där en man misstänks för att ha hållit en kvinna inlåst i en friggebod under lång tid. Enligt vad som framkommit kontaktades polisen vid ett tillfälle, men det tog tio månader innan några åtgärder vidtogs.

Kommissarie Christer Edlund arbetar med fallet och har blandade känslor inför att ha anmälts.

– Visst är det bra att myndigheten granskas. Samtidigt känns det lite konstigt att bli anmäld av länspolismästaren, säger han.

Med facit i hand är många som tycker att ärendet skulle ha hanterats annorlunda. Samtidigt, anser Christer Edlund, var det omöjligt att förutse utvecklingen.

– Nu ska utredningen ge svar på frågorna om vårt agerande. Om det var rätt eller fel.

Att en länspolismästare anmäler den egna organisationen är inte ovanligt. Ofta rör det sig om att allmänheten klagat och det är tydligt att ett förhållande måste prövas rättsligt.

– Då handlar det om en skyldighet att anmäla sig själv eller kollegorna med syfte att reda ut vad som hänt och om fel begåtts, säger Kristian Augustsson, chefsåklagare, riksenheten för polismål.

Ämnen i artikeln

Dela artikel:

Facebook
Twitter
E-post
Annons

Annons

Är du intresserad av ett nyhetsbrev från Polistidningen?

The quick, brown fox jumps over a lazy dog. DJs flock by when MTV ax quiz prog. Junk MTV quiz graced by fox whelps. Bawds jog, flick quartz, vex nymphs. Waltz, bad nymph.

Andra läser
Mest läst