Annons
Annons

Stockholmspoliser demonstrerade mot nya arbetstider

2 oktober 2008, 00:00
Det här innehållet kommer från vår tidigare hemsida och kan därför se annorlunda ut.

Den första oktober samlades cirka 2000 demonstranter utanför polishuset på Kungsholmen. Anledningen är att man är mycket missnöjd med hur polismyndigheten i Stockholm har tolkat det nya arbetstidsavtalet.Den första oktober samlades cirka 2000 demonstranter utanför polishuset på Kungsholmen. Anledningen är att man är mycket missnöjd med hur polismyndigheten i Stockholm har tolkat det nya arbetstidsavtalet.

– Kanske har man pratat bra under förhandlingarna om avtalet, men det finns inte på papper och arbetsgivaren läser bara vad som står på pappret, sa Stefan Eklund, ordförande för förbundsområde Stockholm, efter demonstrationen.

Han tycker att arbetsgivaren är rigid och inte vill se de lösningar som andra myndigheter har lyckats nå. Även om han tror att dessa lösningar är temporära och att myndigheterna ute i landet bara väntar på att Stockholm ska knäckas.

Har det funnits någon vilja till lösningar från arbetsgivaren nu inför manifestationen?

– Carin Götblad tar inte sitt ledarskap på allvar, utan skickar bara fram andra till förhandlingsbordet. Det har inte funnits en tillstymmelse till försök att nå en lösning under de senaste veckorna.

Vad skulle ni vilja att arbetsgivaren erbjuder?

– Det finns inget som skulle göra medlemmarna nöjda just nu. Men vi skulle vilja få till 10-timmars pass, skippa restid vid kommenderingar och i vissa fall ha kortare tid än 11 timmar mellan passen. Dessutom är veckoplanerad arbetstid ett problem.

Hur skulle du sammanfatta läget just nu?

– Vi kommer inte att vika oss. Vi har medlemmarnas stöd i detta.

Ämnen i artikeln

Dela artikel:

Facebook
Twitter
E-post

Är du intresserad av ett nyhetsbrev från Polistidningen?

The quick, brown fox jumps over a lazy dog. DJs flock by when MTV ax quiz prog. Junk MTV quiz graced by fox whelps. Bawds jog, flick quartz, vex nymphs. Waltz, bad nymph.

Andra läser
Mest läst