Ny ombudsman för chefsfrågor

10 november 2008, 00:00
Det här innehållet kommer från vår tidigare hemsida och kan därför se annorlunda ut.

Åsa Palmqvist, 48, tar över som ombudsman för chefsfrågor efter Dan Persson, vars förordnande gick ut i somras. Åsa är biträdande chef för polisområde södra Skåne. Hon gick polisutbildningen 1980, efter några år läste hon in en jur. kand. examen och satt ting mellan åren 1997 och 99. Efter tingsmeriteringen har Åsa haft en rad chefstjänster.Åsa Palmqvist, 48, tar över som ombudsman för chefsfrågor efter Dan Persson, vars förordnande gick ut i somras. Åsa är biträdande chef för polisområde södra Skåne. Hon gick polisutbildningen 1980, efter några år läste hon in en jur. kand. examen och satt ting mellan åren 1997 och 99. Efter tingsmeriteringen har Åsa haft en rad chefstjänster.

Vad tycker du om ditt nya uppdrag?

– Det jag ska jobba med är oerhört viktiga frågor. Det är viktigt att Polisförbundet engagerar sig i chefsfrågorna. Dessutom kommer det att bli spännande att kunna påverka mina uppgifter. Jag kommer säkert att lära mig mycket nytt också.

Vad är din bild av Polisförbundet?

– Förbundet är en stark facklig organisation. På lokal nivå har jag både samarbetat och ibland bråkat med facket i olika samverkansfrågor. Jag tror att det är viktigt med samverkan för verksamhetens helhet.

Anser du att svensk polis har ledarskapsproblem?

– Det är ett problem att få söker chefstjänster. Men jag tycker att mycket fungerar väl, även om det kan bli bättre. Somliga viktiga förändringar har redan påbörjats, som nationella chefsutbildningar.

Kan du ge exempel på ledarskapsfrågor som du tycker är viktiga?

– Det som jag personligen känner för är långsiktighet i hur vi rekryterar, teoretisk och praktisk kompetens samt ansvar på funktioner och chefsförsörjningsplanering i ett nationellt perspektiv. Någon form av grundstruktur vore bra.

Har du någon hjärtefråga?

– Att ledningsgrupper bör vara team, ingen ska stå ensam. Det är viktigt.

Ämnen i artikeln

Dela artikel:

Facebook
Twitter
E-post

Är du intresserad av ett nyhetsbrev från Polistidningen?

The quick, brown fox jumps over a lazy dog. DJs flock by when MTV ax quiz prog. Junk MTV quiz graced by fox whelps. Bawds jog, flick quartz, vex nymphs. Waltz, bad nymph.

Andra läser
Mest läst