Annons
Annons

Poliser protesterade i Madrid

8 december 2008, 00:00
Det här innehållet kommer från vår tidigare hemsida och kan därför se annorlunda ut.

20.000 poliser krävde fackliga rättigheter och rättvis behandling av fackliga företrädare i en demonstration i Madrid i mitten av oktober. Lillemor Melin Sving från Polisförbundet var där som representant för Eurocop.20.000 poliser krävde fackliga rättigheter och rättvis behandling av fackliga företrädare i en demonstration i Madrid i mitten av oktober. Lillemor Melin Sving från Polisförbundet var där som representant för Eurocop.

De spanska polisfacken protesterade mot att inrikesministern har begränsat de fackliga rättigheterna för poliser. Den hårdföra politiken startade när löneförhandlingarna bröt samman. Då blev det inte längre tillåtet för poliser att arbeta fackligt på arbetstid. Enskilda poliser som har protesterat mot inskränkningarna har blivit straffade för det. Samtidigt vägrar inrikesministern att återvända till förhandlingsbordet.

Det europeiska polisfacket, Eurocop, har reagerat kraftigt på den spanska regeringens hållning. Lillemor Melin Sving, som sitter i styrelsen för Eurocop, höll ett tal inför de rekordmånga demonstranterna.

– Vi är här för att kräva att ni ska få det ni har rätt till enligt lagen. Det vi kräver är inte något anmärkningsvärt, vi vill bara insistera på rätten att ha en annan åsikt, sa Lillemor Melin Sving.

Ämnen i artikeln

Dela artikel:

Facebook
Twitter
E-post
Annons
Annons

Är du intresserad av ett nyhetsbrev från Polistidningen?

The quick, brown fox jumps over a lazy dog. DJs flock by when MTV ax quiz prog. Junk MTV quiz graced by fox whelps. Bawds jog, flick quartz, vex nymphs. Waltz, bad nymph.

Andra läser
Mest läst