Annons

Annons

Polisstudenter styr upp nätpublicering

8 december 2008, 00:00
Det här innehållet kommer från vår tidigare hemsida och kan därför se annorlunda ut.

Snart kan det finnas en policy för vad polisstudenter bör tänka på när de publicerar bilder och text på bloggar och i nätverk, såsom Facebook.Snart kan det finnas en policy för vad polisstudenter bör tänka på när de publicerar bilder och text på bloggar och i nätverk, såsom Facebook.

Det är studerandeföreningen vid polisutbildningen i Umeå som efter önskemål från studenterna planerar att ta fram ett styrdokument. Idag är det många polisstudenter som bloggar och lägger ut bilder. Med riktlinjerna hoppas man få alla att tänka till, för att förhindra att polisstudenter framställs på ett felaktigt eller olämpligt sätt.

Frågan diskuterades i Umeåstudenternas etikforum i november, ett forum där även två lärare och biträdande studierektor Inger Renström medverkar.

– Det är till exempel viktigt att ställa sig frågan om personerna på bilderna samtycker till publicering. Finns det risk att någon känner sig kränkt? Och hur länge finns bilderna kvar på nätet?

Polisstudenter är utsatta för granskning och det är inte bara bilder och texter som rör privata situationer som kan ställa till problem.

– Om någon beskriver en övning på utbildningen, eller lägger ut svar, så kan det förstöra för nästa termins studenter, säger Inger Renström.

Intresset för att ta fram riktlinjer delas även av studenter på utbildningarna i Solna och Växjö.

Marie Persson

Ämnen i artikeln

Dela artikel:

Facebook
Twitter
E-post
Annons

Annons

Är du intresserad av ett nyhetsbrev från Polistidningen?

The quick, brown fox jumps over a lazy dog. DJs flock by when MTV ax quiz prog. Junk MTV quiz graced by fox whelps. Bawds jog, flick quartz, vex nymphs. Waltz, bad nymph.

Andra läser
Mest läst