Annons
Annons

Poliser väljer Norrland

24 februari 2009, 00:00
Det här innehållet kommer från vår tidigare hemsida och kan därför se annorlunda ut.

Distansutbildningen gör att fler poliser vill jobba i glesbygd. I Tornedalen är personalsituationen bättre än på många år.Distansutbildningen gör att fler poliser vill jobba i glesbygd. I Tornedalen är personalsituationen bättre än på många år.

Under lång tid har det varit svårt att locka unga poliser till småorterna i östra Norrbotten. Men distansutbildningen har inneburit en positiv cirkelgång. Fler poliser och kontinuitet minskar pressen på de anställa, vilket i sin tur leder till en attraktivare arbetsplats som fler söker sig till.

– Tidigare led vi av motsatsen. En ond spiral med få poliser och för mycket jobb, det lockar ingen, säger Johannes Jägare, poliskommissarie i Haparanda.

Han fortsätter:

– Vi ska inte heller glömma att det utbildas fler poliser nu. Det får givetvis genomslag också uppe hos oss.

Johannes Jägare nämner Övertorneå, Överkalix och Pajala. Här arbetar, eller kommer det snart att arbeta, unga poliser som gått distansutbildningen. De har sina rötter i trakten och är ofta uppvuxna i samhället där de får sin första placering. För många av dem är det en möjlighet att stanna kvar på en plats där arbetstillfällena försvinner i spåren av lågkonjunktur och indragningar.

– Visst, de får jobba något pass på andra ställen i Norrbotten. Men nog är de glada över att kunna bo där de vill, säger Johannes Jägare.

Ämnen i artikeln

Dela artikel:

Facebook
Twitter
E-post
Annons
Annons

Är du intresserad av ett nyhetsbrev från Polistidningen?

The quick, brown fox jumps over a lazy dog. DJs flock by when MTV ax quiz prog. Junk MTV quiz graced by fox whelps. Bawds jog, flick quartz, vex nymphs. Waltz, bad nymph.

Andra läser
Mest läst