Annons
Annons

Duktiga aspiranter skuggades av rektor

9 augusti 2009, 00:00
Det här innehållet kommer från vår tidigare hemsida och kan därför se annorlunda ut.

En ny utvärdering av polisutbildningen testades under Falsterbo horse show. Lärare från Växjö följde med sina tidigare elever och kontrollerade deras kunskaper i skarpt läge.En ny utvärdering av polisutbildningen testades under Falsterbo horse show. Lärare från Växjö följde med sina tidigare elever och kontrollerade deras kunskaper i skarpt läge.

I år tilldelades Närpolisområde söderslätt i Polisområde södra Skåne närmare 20 aspiranter. Polisinspektör Bo-Göran Nilsson kontaktade Jörgen Andersson som är lärare på polisutbildningen i Växjö för att diskutera en ny typ av utvärdering av utbildningen.

– Vi pratade ihop oss och Jörgen kontaktade rektor Betty Rhodin. Hon blev eld och lågor och kom ner till Trelleborg tillsammans med två av sina lärare, berättar Bo-Göran Nilsson och fortsätter:

– Under Falsterbo horse show följde de sedan med aspiranterna och de nyblivna assistenterna ute på fältet. Enligt min uppfattning var det hela mycket lyckat och uppskattat av alla inblandade.

Falsterbo horse show har vuxit till ett jätteevenemang. I år kom 80 000 besökare för att följa hästtävlingar och festa.

– Som alltid i sådana sammanhang händer det en del. Men aspiranterna var duktiga och mycket aktiva och ambitiösa mot ungdomsfylleri på kvällarna och beslagtog alkohol vid 200 tillfällen. Under veckan genomförde vi dessutom 2 800 alkoholutandningsprov och endast tre var över den lagliga gränsen.

Duktiga på att möta allmänheten

Betty Rhodin delar åsikten och berättar att skolan kommer att fortsätta med uppföljningar.

– Nästa tillfälle blir under Malmöfestivalen. Min förhoppning är att konceptet sedan kommer att spridas över landet.

Framförallt är hon imponerad över de tidigare elevernas förmåga att bemöta människor.

– Det var otroligt positivt att se. Ofta förbluffas jag över att de är så duktiga på att lugna ner och kommunicera. Dessutom märkte jag att de verkligen kan sin juridik.

Vad tycker du att de behöver träna mer på under utbildningen?

– Det som aspiranterna framförallt saknar är vana vid skarpa lägen, men det är ju svårt att träna på skolan.

Ämnen i artikeln

Dela artikel:

Facebook
Twitter
E-post
Annons
Annons

Är du intresserad av ett nyhetsbrev från Polistidningen?

The quick, brown fox jumps over a lazy dog. DJs flock by when MTV ax quiz prog. Junk MTV quiz graced by fox whelps. Bawds jog, flick quartz, vex nymphs. Waltz, bad nymph.

Andra läser
Mest läst