Influensan – inte så farlig som befarat

7 oktober 2009, 00:00
Det här innehållet kommer från vår tidigare hemsida och kan därför se annorlunda ut.

Polisen har god beredskap för svininfluensan, men hittills är läget lugnt.Polisen har god beredskap för svininfluensan, men hittills är läget lugnt.

Sedan mitten av sommaren har svininfluensan behandlats som en särskild händelse inom Polisen. Det bestämdes att samtliga myndigheter bland annat skulle rapportera sjukfrånvaro till RPS, så att man kunde följa pandemiutvecklingen i landet. Det fanns en oro att sjukfrånvaron skulle bli så hög som 50 procent. Men dessa farhågor har än så länge inte besannats.

– Det är en klart vikande trend. Förra veckan hade vi 56 rapporterade fall av sjuka i svininfluensan, under denna vecka är det nere på 45 fall, säger Stig Jönsson, sektionschef för krisberedskap på polisavdelningen.

Han menar att de hela tiden har haft uppfattningen att det inte skulle bli så besvärande för polisen. Men att det samtidigt var viktigt att myndigheterna hade planer för hur de skulle hantera situationen och att nyckelfunktioner var besatta om många insjuknade.

– Krisberedskap ska man ha i beaktande i vardagen och inte när det väl har hänt. Det är viktigt att ta höjd för det. Då har vi kontroll när det börjar blåsa. Myndigheterna har tagit till sig det på allvar och lärt sig vikten av framförhållning.

Ämnen i artikeln

Dela artikel:

Facebook
Twitter
E-post
Annons

Annons

Är du intresserad av ett nyhetsbrev från Polistidningen?

The quick, brown fox jumps over a lazy dog. DJs flock by when MTV ax quiz prog. Junk MTV quiz graced by fox whelps. Bawds jog, flick quartz, vex nymphs. Waltz, bad nymph.

Andra läser
Mest läst