Annons
Annons

Polisens arbete vid katastrofer ska bli bättre

14 december 2009, 00:00
Det här innehållet kommer från vår tidigare hemsida och kan därför se annorlunda ut.

Polisen måste bli bättre på att hantera allvarliga händelser där många människor dödas eller skadas. Oavsett om det inträffar i Sverige eller utomlands. Och arbetet ska påbörjas omedelbart.Polisen måste bli bättre på att hantera allvarliga händelser där många människor dödas eller skadas. Oavsett om det inträffar i Sverige eller utomlands. Och arbetet ska påbörjas omedelbart.

Det var i samband med tsunamikatastrofen som det blev tydligt att Sveriges beredskap att hantera katastrofer och andra allvarliga händelser inte var så god som man kan begära. En rad utredningar har konstaterat detta. Och nu har Rikspolisstyrelsen tagit fram direktiv till en förstudie om hur Polisen ska hantera information, till exempel med ett bättre så kallat katastrofregister.

Målet är att Polisen ska ha förmåga att hantera information i samband med den här typen av allvarliga händelser, på ett så bra sätt att allmänhetens förväntningar tillgodoses. Det innebär bland annat att Polisen ska ha kapacitet att ta emot all information som behövs och att den informationen snabbt kan delges alla som har behov av den. Det kan till exempel handla om andra myndigheter, internt, anhöriga och medier.

Polisförbundet välkomnar utredningen och menar att Polisen måste utveckla sin förmåga att vara den centrala resursen i samhället, när det gäller att hantera katastrofer och särskilda händelser.

Ämnen i artikeln

Dela artikel:

Facebook
Twitter
E-post
Annons
Annons

Är du intresserad av ett nyhetsbrev från Polistidningen?

The quick, brown fox jumps over a lazy dog. DJs flock by when MTV ax quiz prog. Junk MTV quiz graced by fox whelps. Bawds jog, flick quartz, vex nymphs. Waltz, bad nymph.

Andra läser
Mest läst