Annons
Annons

Tolv provanställda poliser

13 november 2010, 00:00
Det här innehållet kommer från vår tidigare hemsida och kan därför se annorlunda ut.

När den senaste kullen polisaspiranter var färdiga att anställas i somras blev tolv av dem provanställda som polisassistenter. Det motsvarar ungefär 1,5 procent av de drygt 800 aspiranterna.När den senaste kullen polisaspiranter var färdiga att anställas i somras blev tolv av dem provanställda som polisassistenter. Det motsvarar ungefär 1,5 procent av de drygt 800 aspiranterna.

Tidigare tillsvidareanställdes poliserna regelmässigt efter aspiranttjänstgöringen. Men förra året började Rikspolisstyrelsen rekommendera polismyndigheterna att alla istället skulle provanställas, för att pröva dem ytterligare i rollen som poliser. Polisförbundet reagerade och efter förhandlingar kom man överens med RPS. Överenskommelsen innebär bland annat att: Arbetsgivaren redan under aspiranttiden ska testa den enskildas förmåga och inte provanställa hela grupper av poliser.

Ämnen i artikeln

Dela artikel:

Facebook
Twitter
E-post
Annons
Annons

Är du intresserad av ett nyhetsbrev från Polistidningen?

The quick, brown fox jumps over a lazy dog. DJs flock by when MTV ax quiz prog. Junk MTV quiz graced by fox whelps. Bawds jog, flick quartz, vex nymphs. Waltz, bad nymph.

Andra läser
Mest läst