Annons
Annons

Vilken är din roll i Skurk, Gunno Gunnmo?

12 januari 2011, 00:00
Det här innehållet kommer från vår tidigare hemsida och kan därför se annorlunda ut.

KORTINTERVJU MED …
Gunno Gunnmo, nybliven pensionär, f d länspolismästare och tidigare ordförande för Polisförbundet, som medverkar i det nya magasinet Skurk.KORTINTERVJU MED …
Gunno Gunnmo, nybliven pensionär, f d länspolismästare och tidigare ordförande för Polisförbundet, som medverkar i det nya magasinet Skurk.

Vilken är din roll?
– Jag har lovat att skriva krönikor, när de inte hittar någon annan. Jag har också lovat att förmedla kontakter när de har sakfrågor de behöver kontrollera. Att jag gör det beror på att jag i hela mitt aktiva liv har efterfrågat en debatt om polisen. Tidningen har ett kritiskt perspektiv till polisen och myndigheter över huvud taget, men jag tycker att debatten är viktig alldeles oavsett utgångspunkten. Annars handlar debatten om polisen mest om antal poliser och om det ska vara en myndighet eller inte.

Vad anser du bör vara i fokus?
– Polisens roll gentemot kommuner och andra myndigheter. Sedan kan man fundera över hur man bäst organiserar arbetet. Jag hoppas att poliser ska delta i debatten även i Skurk och ta dem på allvar. Varje gång man diskuterar polisens roll kommer förståelsen för komplexiteten i polisens uppdrag att öka och det är viktigt.

Hur ser du på Skurk-medarbetarnas bakgrund?
– Dick Sundevall är en erkänt duktig grävande journalist, där har jag inga betänkligheter. Vad jag försäkrat mig om så gott det går är att det inte finns några knepigheter med finansieringen. Man kan ha förtroende för folk tills de har bevisat motsatsen. För dömda brottslingar borde ju principen råda att har man avtjänat sitt straff ska man ha samma möjligheter som andra människor.

Fotnot: Skurks finanisiär är Raja Arlevin, som också är vd, chefredaktör och ansvarig utgivare för tidningen. Han är mot sitt nekande dömd till ett femårigt fängelsestraff för en omfattande annonsbluff. Han häktades 2006 och domen fastställdes av hovrätten i februari 2010, enligt Dagens Media.

Ämnen i artikeln

Dela artikel:

Facebook
Twitter
E-post

Är du intresserad av ett nyhetsbrev från Polistidningen?

The quick, brown fox jumps over a lazy dog. DJs flock by when MTV ax quiz prog. Junk MTV quiz graced by fox whelps. Bawds jog, flick quartz, vex nymphs. Waltz, bad nymph.

Andra läser
Mest läst