Annons
Annons

Stor risk att poliser skadas

6 februari 2011, 00:00
Det här innehållet kommer från vår tidigare hemsida och kan därför se annorlunda ut.

Poliser löper fem gånger högre risk att drabbas av en allvarlig arbetsplatsolycka än genomsnittet för samtliga yrkesgrupper, enligt en rapport.Poliser löper fem gånger högre risk att drabbas av en allvarlig arbetsplatsolycka än genomsnittet för samtliga yrkesgrupper, enligt en rapport.

Det är AFA Försäkring som i sin skaderapport från 2010 sammanställt statistik från åren 2007-2008. Närmare en polis av hundra drabbades då av en allvarlig arbetsplatsolycka, enligt deras beräkningar. Det gör att poliser hamnar i topp i tabellen över allvarliga arbetsplatsolyckor bland kvinnor och på andra plats, efter gruv- och bergsarbetare samt stenhuggare, bland männen.

Olyckorna klassas som allvarliga om de inneburit medicinsk invaliditet eller sjukskrivning i mer än 30 dagar. Bland de olycksdrabbade poliserna 2007-2008 blev drygt en tredjedel medicinskt invalida. (35,8 procent av männen och 41,8 procent av kvinnorna.)

Ämnen i artikeln

Dela artikel:

Facebook
Twitter
E-post
Annons
Annons

Är du intresserad av ett nyhetsbrev från Polistidningen?

The quick, brown fox jumps over a lazy dog. DJs flock by when MTV ax quiz prog. Junk MTV quiz graced by fox whelps. Bawds jog, flick quartz, vex nymphs. Waltz, bad nymph.

Andra läser
Mest läst