Annons
Annons

Få fall av plundring efter tsunamikatastrof

28 mars 2011, 00:00
Det här innehållet kommer från vår tidigare hemsida och kan därför se annorlunda ut.

Enligt japansk polis har det endast förekommit ett fåtal fall av plundring efter katatstrofen i norra Japan den 11 mars.

Vissa bedömare menar att detta kommer sig av en allmänt hög samhällsmoral, medan andra hävdar att förstörelsen i de värst drabbade områdena helt enkelt var så omfattande att det, när vattnet sjunkit undan, inte fanns något kvar som var värt att stjäla.

På ett par platser bröts varuautomater upp och på andra ställen borrade folk hål i bensintankarna på kullvälta bilar för att komma åt bensinen.

– Vi betraktar det som lagbrott, men med tanke på den kaotiska situationen kan jag ha viss förståelse för att folk är desperata, sade ett polisbefäl i staden Sendai.

Bland de mer populära plundringsmålen var öljätten Kirins bryggeri i utkanten av Sendai. Tsunamivågen sköljde iväg tusentals backar med öl som hamnade på gatan. Enligt boende i närheten tog det inte många timmar innan backarna var försvunna.

– Jag tror inte att Kirin bryr sig, sade en granne. De kan ju knappast sälja kantstötta ölburkar.

JON THUNQVIST

Ämnen i artikeln

Dela artikel:

Facebook
Twitter
E-post

Är du intresserad av ett nyhetsbrev från Polistidningen?

The quick, brown fox jumps over a lazy dog. DJs flock by when MTV ax quiz prog. Junk MTV quiz graced by fox whelps. Bawds jog, flick quartz, vex nymphs. Waltz, bad nymph.

Andra läser
Mest läst