Lagförslag kan sätta käppar i hjulet för facklig utbildning

16 mars 2011, 00:00
Det här innehållet kommer från vår tidigare hemsida och kan därför se annorlunda ut.

Arbetsgivaren kan få rätt att kräva att en anställd skjuter upp facklig utbildning, enligt ett lagförslag som presenteras inom kort, skriver LO-tidningen.Arbetsgivaren kan få rätt att kräva att en anställd skjuter upp facklig utbildning, enligt ett lagförslag som presenteras inom kort, skriver LO-tidningen.

Propositionen bär namnet ”Förenklingar av ledighetslagstiftningen”. Enligt förslaget måste en facklig medlem vara anställd hos samma arbetsgivare i minst ett halvår för att ha rätt att gå en facklig kurs. Dessutom får arbetsgivaren alltså rätt att kräva att utbildningen skjuts upp, och det utan att behöva ange varför. Till detta kommer att den anställde måste meddela att man vill gå en facklig kurs senast två månader i förväg, uppger LO-tidningen.

Ämnen i artikeln

Dela artikel:

Facebook
Twitter
E-post
Annons

Annons

Är du intresserad av ett nyhetsbrev från Polistidningen?

The quick, brown fox jumps over a lazy dog. DJs flock by when MTV ax quiz prog. Junk MTV quiz graced by fox whelps. Bawds jog, flick quartz, vex nymphs. Waltz, bad nymph.

Andra läser
Mest läst