Annons

Annons

Stora nedskärningar drabbar Europas poliser

Det här innehållet kommer från vår tidigare hemsida och kan därför se annorlunda ut.

I finanskrisens spår skär nu flera länder i Europa ner på polisverksamheten. Det handlar både om sänkta löner och om uppsägningar av poliser.I finanskrisens spår skär nu flera länder i Europa ner på polisverksamheten. Det handlar både om sänkta löner och om uppsägningar av poliser.

I Danmark har 300 poliser tvingats sluta, i Lettland stängs polisutbildningen och i Storbritannien har polisen ålagts stora sparkrav för att hjälpa upp landets krisiga ekonomi. Ett annat exempel är Irland, där poliserna har fått lönerna sänkta med runt tusen kronor i veckan – efter skatt – sedan 2008.
– Nu har regeringen sagt att antalet poliser måste minska med 1500 till slutet av nästa år. Och det är bara 800 som går i pension…, säger John Redmond, vice generalsekreterare för det irländska polisfacket AGSI, till Polistidningen.

Ämnen i artikeln

Dela artikel:

Facebook
Twitter
E-post

Är du intresserad av ett nyhetsbrev från Polistidningen?

The quick, brown fox jumps over a lazy dog. DJs flock by when MTV ax quiz prog. Junk MTV quiz graced by fox whelps. Bawds jog, flick quartz, vex nymphs. Waltz, bad nymph.

Andra läser

Är du intresserad av ett nyhetsbrev från Polistidningen?

The quick, brown fox jumps over a lazy dog. DJs flock by when MTV ax quiz prog. Junk MTV quiz graced by fox whelps. Bawds jog, flick quartz, vex nymphs. Waltz, bad nymph.

Andra läser