Annons
Annons

Stora nedskärningar drabbar Europas poliser

17 mars 2011, 00:00
Det här innehållet kommer från vår tidigare hemsida och kan därför se annorlunda ut.

I finanskrisens spår skär nu flera länder i Europa ner på polisverksamheten. Det handlar både om sänkta löner och om uppsägningar av poliser.I finanskrisens spår skär nu flera länder i Europa ner på polisverksamheten. Det handlar både om sänkta löner och om uppsägningar av poliser.

I Danmark har 300 poliser tvingats sluta, i Lettland stängs polisutbildningen och i Storbritannien har polisen ålagts stora sparkrav för att hjälpa upp landets krisiga ekonomi. Ett annat exempel är Irland, där poliserna har fått lönerna sänkta med runt tusen kronor i veckan – efter skatt – sedan 2008.
– Nu har regeringen sagt att antalet poliser måste minska med 1500 till slutet av nästa år. Och det är bara 800 som går i pension…, säger John Redmond, vice generalsekreterare för det irländska polisfacket AGSI, till Polistidningen.

Ämnen i artikeln

Dela artikel:

Facebook
Twitter
E-post
Annons
Annons

Är du intresserad av ett nyhetsbrev från Polistidningen?

The quick, brown fox jumps over a lazy dog. DJs flock by when MTV ax quiz prog. Junk MTV quiz graced by fox whelps. Bawds jog, flick quartz, vex nymphs. Waltz, bad nymph.

Andra läser
Mest läst