Annons
Annons

En polis avskedades 2011

13 april 2012, 00:00
Det här innehållet kommer från vår tidigare hemsida och kan därför se annorlunda ut.

Förra året avskedades en polis och en blev uppsagd. Det är en minskning jämfört med året innan, då sex poliser och en civilanställd avskedades. Det visar nya siffror från Polisens personalansvarsnämnd.

Under förra året avskedades en polis och en blev uppsagd. Det visar siffror från Polisens personalansvarsnämnd (Pan), som precis har publicerat sin årsredovisning för 2011.

Siffran är en minskning jämfört med året innan – då avskedades sex poliser och en civilanställd.

Sammanlagt fattade Pan 115 beslut under 2011. Det handlade både om ärenden om skiljande från anställningen (avsked eller uppsägning) och disciplinpåföljd för tjänsteförseelser (varning eller löneavdrag). Antalet varningar var 27, medan löneavdrag meddelades i 13 fall. Även dessa siffror är en minskning jämfört med 2010 – då beslutades om 32 varningar och 14 löneavdrag.

Den polis som avskedades var en inspektör som vid flera tillfällen hade stulit kontanter, sammanlagt drygt 7800 kronor, ur kassorna för hittegods och pass på en polisstation. Den som sades upp var en kommissarie som bland annat varit frånvarande utan lov.

Ämnen i artikeln

Dela artikel:

Facebook
Twitter
E-post
Annons
Annons

Är du intresserad av ett nyhetsbrev från Polistidningen?

The quick, brown fox jumps over a lazy dog. DJs flock by when MTV ax quiz prog. Junk MTV quiz graced by fox whelps. Bawds jog, flick quartz, vex nymphs. Waltz, bad nymph.

Andra läser
Mest läst