Annons
Annons

En sökande på 17 tjänster
i Södermanland

21 september 2012, 00:00
Det här innehållet kommer från vår tidigare hemsida och kan därför se annorlunda ut.

I juni hade polismyndigheten i Södermanland bara en kvalificerad sökande på 17 utlysta tjänster, berättar Martin Ulvenhag, som är ordförande för Polisförbundet i Sörmland.

–  Vi har jättesvårt att få redan färdigutbildade poliser till oss, men det tror jag är ett problem vi delar med många andra. Jag vet inte riktigt vad det beror på, vi försöker verkligen utveckla och utvärdera arbetet.

Var är det luckorna finns?
– Huvudsakligen i den yttre verksamheten, och då främst i de norra länsdelarna.  Vi ligger så nära Stockholm att det är svårt att konkurrera. Många bor ju i Södermanland och jobbar där. Jag tror att det till stor del handlar om lönen, eftersom det kan skilja flera tusen kronor i månaden. Samtidigt tycker väl vi att arbetet här är bra och mer allsidigt och det borde ju tilltala en del.

Jag antar att ni nu försöker rekrytera på nytt.
– Antalet vakanser beräknas nu vara 21 och vi är mitt uppe i en process där fem är på gång att anställas. Samtidigt finns inte alla de pengarna vi hade i våras längre. Mycket äts ju upp av övertid när man har brist på folk.

Vad görs åt saken?
– Lönen är ju en stor fråga, men den kan vara svår att lösa. Vi diskuterar bland annat vad man kan göra med arbetstiderna och annat för att förbättra villkoren.  Men nu kommer vi också att få 20 aspiranter 2013.

Fotnot: Södermanlands läns utryckningspoliser utgår från Nyköping, Eskilstuna, Strängnäs och Katrineholm.

Ämnen i artikeln

Dela artikel:

Facebook
Twitter
E-post
Annons
Annons

Är du intresserad av ett nyhetsbrev från Polistidningen?

The quick, brown fox jumps over a lazy dog. DJs flock by when MTV ax quiz prog. Junk MTV quiz graced by fox whelps. Bawds jog, flick quartz, vex nymphs. Waltz, bad nymph.

Andra läser
Mest läst