Annons
Annons

Polistidningen prisad vid gala

19 oktober 2012, 00:00
Det här innehållet kommer från vår tidigare hemsida och kan därför se annorlunda ut.

Polistidningen knep guldet i  Svenska Designpriset i klassen för personaltidningar/medlemstidningar.

Så här motiverade juryn sitt val: ”Att skildra ett yrke internt och externt kräver sin redaktör, formgivare, fotograf samt illustratör. Polistidningen står väl upp mot kraven och skapar respekt och tilltro till poliskåren samtidigt som självförtroendet lyser mellan raderna, runt bilderna och igenom tidningssidorna.”

Det vinnande bidraget. Polistidningen 6 2012

Redaktionen hade valt ut ”Norgenumret”, nummer 6 2011, till tävlingen. Förutom den dramatiska skildringen av attacken 22 juli innehöll den tidningen bland annat ett reportage om Gryningspyromanen i Ystad och en intervju med en polis som kommit i kontakt med misstänkt fluorvätesyra. Allt omsorgsfullt formgivet av Ali Moosavian.

”Grymt stolt över att jobba med AD Ali Moosavian som fixade segern :), ” twittrade chefredaktör Anna Hjorth från prisutdelningen på Moderna Museet i Stockholm den 18 oktober.

Svenska Designpriset är en tävling i grafisk kommunikation, anordnad av Batteri Kommunikation AB. Vinnarna får guldmedaljer och diplom och ingår i en vinnarutställning. Vilka som prisas avgörs dels av en jury, bestående av fem formgivare, dels av en omröstning på nätet.

Så – ett stort tack till alla som röstat!

Ämnen i artikeln

Dela artikel:

Facebook
Twitter
E-post
Annons
Annons

Är du intresserad av ett nyhetsbrev från Polistidningen?

The quick, brown fox jumps over a lazy dog. DJs flock by when MTV ax quiz prog. Junk MTV quiz graced by fox whelps. Bawds jog, flick quartz, vex nymphs. Waltz, bad nymph.

Andra läser
Mest läst