Annons
Annons

”Fråga personalen
vad den tycker”

16 oktober 2012, 00:00
Det här innehållet kommer från vår tidigare hemsida och kan därför se annorlunda ut.

Sjunkande resultat och poliser som mår dåligt. Situationen i Uppsala är oroande, enligt huvudskyddsombudet Peter Lindbergh.

Sjunkande resultat och poliser som mår dåligt. Situationen i Uppsala är oroande, enligt huvudskyddsombudet Peter Lindbergh.
Nu tycker han att ledningen måste sätta sig med de anställda och ställa frågan: Hur kan det bli bättre?

Peter Lindbergh

Fackligt uppdrag: Huvudskyddsombud och vice ordförande.

Arbete: Fackligt på heltid.

Bor: Uppsala.

Ålder: 45 år.

Vad beror det på att det är turbulent hos Uppsalapolisen?

– Framförallt att de anställda upplever att de inte kan påverka och att ledningen inte lyssnar. Mycket av det som kom fram i den nationella medarbetarenkäten stämmer med de signaler vi får.
– Sedan har vi alla omorganisationer.  Förutom att det är jobbigt för de anställda känns det inte bra att våra resultat försämras. Många känner sig osäkra och vilsna.

Varför försämras resultaten?
– 2009 och 2010 låg vi mycket bra till. Sedan blev det turbulent, bland annat startades ett mängdbrottsprojekt och flera omorganisationer genomfördes. Till exempel omorganiserades jourverksamheten och delades i två delar. Följden blev att resultaten sjönk och ledningen genomförde kortsiktiga åtgärder för att komma till rätta med problemen.

Förbundsområde Uppsala

Antal medlemmar: 500

Antal förtroendevalda: 48 stycken inkluderat enhetsombud och polisiära skyddsombud.

Ordförande: Anna Ramsten

Hur tycker du att situationen ska lösas?
– Polisförbundet vill se en seriös och partsgemensam analys av varför resultaten sjunkit. Vi har också sagt att den bästa och samtidigt den enklaste formen av ledarskap är att helt enkelt fråga personalen om vad den tycker.

Ett konkret exempel på att det varit turbulent var att en polis i Uppsala tvingades arbeta isolerad efter en konflikt. Har det ordnat sig?
– Ja, den medarbetaren har fått en ny tjänst. En annan uppmärksammad situation, då samtliga insatspoliser sökte nya jobb efter missnöje med chefstillsättningar, är också avklarad. Den så kallade förstärkningsenheten har startat sin verksamhet. Men de 14 insatspoliserna är inte med. Tills vidare kommer piketen att ansvara för sådant som säkerheten vid kärnkraftverket i Forsmark.

Ämnen i artikeln

Dela artikel:

Facebook
Twitter
E-post
Annons
Annons

Är du intresserad av ett nyhetsbrev från Polistidningen?

The quick, brown fox jumps over a lazy dog. DJs flock by when MTV ax quiz prog. Junk MTV quiz graced by fox whelps. Bawds jog, flick quartz, vex nymphs. Waltz, bad nymph.

Andra läser
Mest läst