Annons
Annons

Nu hålls samtal inför aspiranten

23 november 2012, 00:00
Det här innehållet kommer från vår tidigare hemsida och kan därför se annorlunda ut.

Nu pågår praktikförberedande samtal ute på skolorna med de polisstudenter som ska ut på aspiranttjänstgöring i januari.

– Det handlar om informationsöverföring för att höra om frågor, funderingar och eventuella  farhågor. Då har studenterna också chansen att berätta om det är något de känner att de behöver utveckla, exempelvis skytte eller bilkörning, så att man kan se till att de får stöttning med de bitarna, säger Rafael Kiersz på RPS, som håller i detta.

Han betonar att det inte handlar om att värdera studenterna. Men i samband med det samtalet hålls även ett säkerhetssamtal, som en del av en säkerhetsprövning. Där är tanken att man ska fånga upp personer som exempelvis genom sitt leverne bedöms som olämpliga att anställas inom Polisen.

Ämnen i artikeln

Dela artikel:

Facebook
Twitter
E-post
Annons
Annons

Är du intresserad av ett nyhetsbrev från Polistidningen?

The quick, brown fox jumps over a lazy dog. DJs flock by when MTV ax quiz prog. Junk MTV quiz graced by fox whelps. Bawds jog, flick quartz, vex nymphs. Waltz, bad nymph.

Andra läser
Mest läst