Annons

Annons

”Det gäller att tänka på funktioner”

17 september 2013, 00:00
Det här innehållet kommer från vår tidigare hemsida och kan därför se annorlunda ut.

Nu bildar Polisförbundet nya styrelser som ska förhandla med regionpolischeferna, när de är igång 2014.

2014 påbörjar regionpolischeferna sitt arbete. Nu bildar Polisförbundet nya styrelser för att de nya cheferna ska ha någon att förhandla med. 

Polisförbundet i Uppsala, Västmanland och Gävleborg har sedan i maj träffats regelbundet för att bilda en så kallad interimistisk regionförbundsstyrelse.

– Vi brukar oftast vara tre från varje förbundsområde: ordföranden, huvudskyddsombudet och minst en till, säger Anna Ramsten, som är ordförande för Polisförbundet Uppsala.

Det finns många konkreta frågor interimsstyrelsen behöver enas kring.
– Vi diskuterar bland annat hur vi ska göra med ekonomi, medlemsavgift och försäkringar. Men jag tror att vi kommer att vara ganska överens.

Utbytet förbundsområdena emellan har varit tätt redan tidigare, berättar Anna Ramsten. Man har några ledstjärnor i arbetet.
– Det är viktigt att vara nära arbetsgivaren, men det är ännu viktigare att vara nära medlemmarna. Arbetsplatsombuden kommer att bli ännu viktigare än i dag. Dessutom gäller det att tänka på funktioner och inte personer. Vi vet ju inte vilka som blir framröstade att jobba fackligt framöver.

Ämnen i artikeln

Dela artikel:

Facebook
Twitter
E-post
Annons

Annons

Är du intresserad av ett nyhetsbrev från Polistidningen?

The quick, brown fox jumps over a lazy dog. DJs flock by when MTV ax quiz prog. Junk MTV quiz graced by fox whelps. Bawds jog, flick quartz, vex nymphs. Waltz, bad nymph.

Andra läser
Mest läst