Annons
Annons

Ingen förundersökning efter olycka med fyrhjuling

2 september 2013, 00:00
Det här innehållet kommer från vår tidigare hemsida och kan därför se annorlunda ut.

Det blir ingen förundersökning om arbetsmiljöbrott efter fallet då en polis avled efter att ha fallit genom isen med en fyrhjuling. Enligt åklagaren går det inte att fastslå att polismyndigheten är ansvarig för dödsolyckan.

Det blir ingen förundersökning om arbetsmiljöbrott efter fallet då en polis avled efter att ha fallit genom isen med en fyrhjuling. Enligt åklagaren går det inte att fastslå att polismyndigheten är ansvarig för dödsolyckan.

Det var i mars som polisen av misstag backade över en kajkant med en fyrhjuling. En anmälan om arbetsmiljöbrott upprättades och en utredning inleddes. Arbetsmiljöverket fastslog att det fanns ett direkt samband mellan dödsfallet och att polismyndigheten inte utbildat den förolyckade tillräckligt.

Åklagaren går dock på motsatt linje och skriver i ett beslut om åtalsprövning att det inte finns något sådant samband.

Ämnen i artikeln

Dela artikel:

Facebook
Twitter
E-post

Är du intresserad av ett nyhetsbrev från Polistidningen?

The quick, brown fox jumps over a lazy dog. DJs flock by when MTV ax quiz prog. Junk MTV quiz graced by fox whelps. Bawds jog, flick quartz, vex nymphs. Waltz, bad nymph.

Andra läser
Mest läst